Annonce
Vejen

Øst-motorvej: Modstanderne er blevet tavse

Jari Iversen var ordfører på borgermødet om motorvejen i Gesten Fritidscenter i august 2017. Han var som det helt overvejende flertal på mødet modstander af motorvejen, men har siden modereret sin holdning. Foto: Steen Rasmussen
Formand for Bække Lokalråd forudser, at en ny vejføring glider let igennem. Gesten-borger mener, modstanden trods alt har haft sin virkning.

GESTEN-BÆKKE: I august 2017 var den lokale modstand mod en motorvej vest om Gesten og Bække særdeles voldsom. På et borgermøde med et par hundrede deltagere i Gesten Fritidscenter lød der et rungende nej tak til en motorvej. Kun to, tre borgere sagde ja tak i en afsluttende afstemning på mødet.

Vejdirektoratet har i et nyt udspil flyttet vejføringen øst om Gesten - og i øvrigt også St. Andst, og nu er det tavsheden, som er rungende.

- Der er ingen, som snakker om motorvejen længere. Her, efter den nye linjeføring er blevet offentliggjort, har vi ikke fået nogle henvendelser overhovedet. Dem var der mange af sidste gang, fortæller formand for Bække Lokalråd, Carsten Bork.

- Jeg tror, den store modstand sidste gang også handlede om, at projektet pludselig dukkede op og overraskede alle. Ingen havde taget os med på råd, og det skabte vrede. Det gav anledning til den store debat, og så fik man måske sagt alt det, man ville, så der ikke længere er noget at tilføje.

- Personligt synes jeg stadig, en motorvej er en dårlig idé - og nok ikke mindst fordi den nye linjeføring kommer meget tættere på min bolig, som sikkert kommer til at tabe i værdi - men generelt deler projektet nok selve Bække by lige midt over.

Carsten Bock mener, en motorvej med en lokal tilkørsel godt kan være en fordel for Bække og byens erhvervsliv.

- Men man skal ikke glemme, at sådan et stort vejprojekt vil gå markant ud over både natur og kultur. Motorvejen vil blandt andet skære den gamle Hærvej midt over, og det, synes jeg, er trist, siger Carsten Bock.

Måske har den gamle modstand mod en motorvej her i Gesten været med til, at vejføringen nu bliver flyttet, men nu tror jeg så heller ikke, vi får mere indflydelse. Det løb er kørt, så nu er min holdning: Lad os få skidtet bygget i en fart.

Jari Iversen

Gør noget

Jari Iversen, Gesten, var ordstyrer på borgermødet i Gesten Fritidscenter i august 2017 og selv en af de argeste modstandere af en motorvej. I dag har han ændret holdning.

- Det har selvfølgelig også noget at gøre med, at vejen ikke længere skal gå lige forbi min fordør. Nu er det min kammerat øst for byen, som må døje med vejen 175 meter fra sin ejendom.

- Jeg kører hvert år op mod 60.000 kilometer på landevejene, og jeg kan let se, hvordan trafikken sander til bestemte steder, for eksempel ved Kolding, så et eller andet skal der gøres. Måske har den gamle modstand mod en motorvej her i Gesten været med til, at vejføringen nu bliver flyttet, men nu tror jeg så heller ikke, vi får mere indflydelse. Det løb er kørt, så nu er min holdning: Lad os få skidtet bygget i en fart, siger Jari Iversen.

- Man skal bare ikke være blind for, at der altid vil være nogle tabere i sådan en sag, men jeg tror ikke, det nytter noget at arbejde imod.

Annonce

Det døve øre

Byrådsmedlem Anni Grimm, Gesten, har ikke ændret holdning.

- Jeg får aldrig noget lystbetonet forhold til den motorvej, men jeg hører ikke længere noget om vejen her i Gesten. Jeg tror, folk føler sig så trampet på af magthaverne, at de ikke længere orker at sige noget, og det er jo en sørgelig udvikling, som man ser mange steder, for eksempel omkring de nye kampfly i Skrydstrup.

- De sidder ovre på Christiansborg uden nogen føling med borgerne i Jylland. Der bliver ikke lyttet til folk, siger Anni Grimm.

Vejdirektoratet har inviteret til borgermøde om motorvejen mandag den 16. marts i Troldesalen i Vejen.

Over 200 borgere deltog i protestmødet om motorvejen i Gesten Fritidscenter i august 2017. Foto: Steen Rasmussen
Den tidligere foreslåede linjeføring af Hærvejsmotorvejen vest om Bække og Gesten er skrottet til fordel for en østgående linje.
Annonce
Vejen For abonnenter

Ødelagt af hagl: Her ligger Christians hvede

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Eksplosionsbrand ved Rema 1000: Købmand kalder branden meget voldsom

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejen

Jensen & Co: Fiat lader bilparken op

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Aabenraa

Bodega tæt ved grænsen er lukket: - Jeg er skuffet over folks manglende forståelse

Annonce