Annonce
forside

Østerbyen Borgmester prioriterer virksomheder frem for byens borgere

Al ære og respekt for en borgmester, der gerne vil tiltrække nye virksomheder til Esbjerg. Det skal blot ikke være på bekostning af byens borgere.

Her på det sidste har vi erfaret, at Facebook vil slå sig ned mellem Kvaglund og Andrup. Det betyder blandt andet, at man har i sinde at lukke Nordskrænten for bilkørsel mellem Kvaglund og Andrup. En cykelsti ydes som et beskedent plaster på såret. Tidligere har man lukket Ø. Kjersingvej, således at man kun kan komme ud på Kjersing Ringvej ved at benytte Storebæltsvej. En helt klar forringelse for Kvaglunds borgere. At man nu også har valgt at lukke Lykkesvej med en jordvold, således at man ikke længere kan cykle diagonalt mod eksempelvis Bilka er til stor gene for beboerne.

Borgmesteren har tilsyneladende stor veneration for områderne ved Hjerting og Sædding. Her påtænkes på sigt at føre Sædding Strandvej ned i en tunnel omkring Søfarts- og Fiskerimuseet. Sikkert en ganske udmærket ide. Har man overvejet noget lignende med Nordskræntens østlige strækning mod Andrup?

At vi i Esbjerg Ø, som måske skulle omdøbes til Esbjergs skraldespand, nu også får påduttet et biogasanlæg af dimensioner med risiko for fæl stank af rådne æg, er da bare lige det, der mangler. Biogasanlæg er ganske udmærket. Det skal blot ikke opføres ved bymæssig bebyggelse. Langt ud på landet - der hører det hjemme.

Der tales meget om, at nye virksomheder skaber øget beskæftigelse, men det nytter altså ikke noget, at man på den bekostning skalter og valter med borgernes ve og vel. Fra Kalundborg har man modtaget rigtig dårlige meldinger omkring lugtgener ved et tilsvarende biogasanlæg. Jamen, giver det da ikke borgmesteren stof til eftertanke?Skal vi begå de samme fejl her i Esbjerg? Nej, det skal vi selvfølgelig ikke - så kære borgmester: Drop tanken om et biogasanlæg ved bymæssig bebyggelse.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

70-årige Birthe føler sig umyndiggjort: Pludselig kunne hun ikke overføre penge fra egen netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Lotte fik økonomisk hjælp til datterens konfirmation: - Det er vigtigere, at hun ikke føler sig udenfor

Annonce