Annonce
forside

Østergaard uden for døren: Det er frustrerende

Hans Østergaard er en presset herre oven på valgnatten. Foto: Søren Nørgaard.

Hans Østergaard og Venstre må vente i kø til forhandlingerne efter valgnatten, og det er en uvant situation.

Ringkøbing: Stemningen er trykket og en smule intens på rådhuset i Ringkøbing.

Inde bag lukkede døre sidder Kristendemokraterne og Socialdemokratiet, mens også Fjordlisten og SF var med, da forhandlingerne gik i gang klokken 11:00.

Forhandlingerne var uden Venstre og Dansk Folkeparti, og da Hans Østergaard (V) lidt over middag ankom til rådhuset, måtte han pænt vente uden for døren.

En uvant situation for Venstre, der ikke er vant til være under pres om borgmesterposten:

- Mig bekendt er der ikke noget resultat endnu. Vi har ikke opgivet, og vi håber på at komme i dialog med de partier, der er her, siger Hans Østergaard.

Borgmesterkandidaten fra Venstre lægger dog ikke skjul på, at det er mærkeligt at være blandt de bagerste i forhandlingskøen:

- Det er frustrerende. Det skal jeg da være ærlig at sige, og I ville nok ikke tro på mig, hvis jeg sagde andet. Vi var forberedt på en tilbagegang, men vi havde håbet, at den blev mindre, fortæller Hans Østergaard.

Annonce

Det er frustrerende. Det skal jeg da være ærlig at sige, og I ville nok ikke tro på mig, hvis jeg sagde andet. Vi var forberedt på en tilbagegang, men vi havde håbet, at den blev mindre.

Hans Østergaard, Borgmesterkandidat for Venstre.

Intet afgjort

Som situationen ser ud lige nu, tyder det på, at det bliver Søren Elbæk (S) og Kristian Andersen (KD), der skal kæmpe om borgmesterkæden.

At valgresultatet entydigt betyder dette, er Hans Østergaard ikke overbevist om:

- Jeg mener ikke, at valgresultatet er så tydeligt, som nogen gerne vil gøre det til. Jeg anerkender, at Kristendemokraterne fik et flot valg, men den fornyelse, som flere omtaler, mener jeg ikke er så tydelig, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce