Annonce
Vejen

Østeuropæiske pendlere skal bosætte sig i Vejen

Johan Arsa bor i Askov, og har aftenarbejde på Agri-norcold A/S. Hans søn bor også i kommunen, og Johan Arsa har et stort netværk af danske venner og bekendte. Foto: Vejen Kommune
Vejen Kommune inviterer østeuropæiske pendlere til fyraftensmøde. Målet er at vise, hvad Vejen Kommune kan tilbyde pendlerne og deres familier, hvis de vælger at bo i Vejen.

Vejen: Billige byggegrunde og et varieret udbud af lejeboliger, gode skoler og daginstitutioner, spændende jobmuligheder og masser af foreningsliv.

Det er blot nogle af de tilbud, som Vejen Kommune smider på bordet, når der holdes fyraftensmøde for østeuropæiske pendlere på Vejen Bibliotek tirsdag 26. november kl. 17-20.

Målet er at få pendlerne til at skifte den ugentlige køretur hjem til familien i eksempelvis Polen eller Rumænien ud med en fast bolig i Vejen.

Og det skal helst være sammen med hele familien.

Annonce

Accepter livsstilen

- Vores virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Vi har en meget bred palmette af tilbud til de familier, og det gælder altså også muligheden for beskæftigelse, særligt indenfor servicefag, siger Peer M. Rexen, chef for Erhverv og Borgerservice i Vejen Kommune.

Ved fyraftensmødet kan deltagerne bevæge sig rundt til en række stande, hvor de blandt andet kan snakke med boligorganisationer, sprogskolen, skole og dagtilbud, Jobcentret, Borgerservice og mange andre.

En af dem, som har taget turen fra Rumænien til Danmark og Vejen er Johan Arsa. Den 59-årige lagerarbejder har boet i Danmark i flere end 30 år, langt størstedelen af tiden i Vejen Kommune.

- Hvis man vælger at bo her, så skal man først og fremmest lære dansk og så tage sig en uddannelse. Man skal acceptere danskernes livsstil og så skal man involvere sig, siger Johan Arsa, som indtil for få år siden har spillet fodbold i flere foreninger i Vejen Kommune.

Mit hjem

Han arbejder som lagerarbejder på Agri-norcold A/S, og har et stort netværk af danske venner og bekendte.

Johan Arsa fik politisk asyl da han kom til Danmark i slutningen af 1980´erne, og efter nogle år kom hans kone til landet.

- Mange spørger mig, om jeg ser Rumænien som mit hjem. Det gør jeg ikke, Jeg er rumæner, men mit hjem er her i Vejen. Her har jeg boet mere end halvdelen af mit liv, siger Johan Arsa.

Der vil være tolke og guider til stede ved arrangementet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Aabenraa

Skolebus kørte i grøften

Annonce