Annonce
Vejen

Østeuropæiske pendlere skal bosætte sig i Vejen

Johan Arsa bor i Askov, og har aftenarbejde på Agri-norcold A/S. Hans søn bor også i kommunen, og Johan Arsa har et stort netværk af danske venner og bekendte. Foto: Vejen Kommune
Vejen Kommune inviterer østeuropæiske pendlere til fyraftensmøde. Målet er at vise, hvad Vejen Kommune kan tilbyde pendlerne og deres familier, hvis de vælger at bo i Vejen.
Annonce

Vejen: Billige byggegrunde og et varieret udbud af lejeboliger, gode skoler og daginstitutioner, spændende jobmuligheder og masser af foreningsliv.

Det er blot nogle af de tilbud, som Vejen Kommune smider på bordet, når der holdes fyraftensmøde for østeuropæiske pendlere på Vejen Bibliotek tirsdag 26. november kl. 17-20.

Målet er at få pendlerne til at skifte den ugentlige køretur hjem til familien i eksempelvis Polen eller Rumænien ud med en fast bolig i Vejen.

Og det skal helst være sammen med hele familien.

Annonce

Accepter livsstilen

- Vores virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Vi har en meget bred palmette af tilbud til de familier, og det gælder altså også muligheden for beskæftigelse, særligt indenfor servicefag, siger Peer M. Rexen, chef for Erhverv og Borgerservice i Vejen Kommune.

Ved fyraftensmødet kan deltagerne bevæge sig rundt til en række stande, hvor de blandt andet kan snakke med boligorganisationer, sprogskolen, skole og dagtilbud, Jobcentret, Borgerservice og mange andre.

En af dem, som har taget turen fra Rumænien til Danmark og Vejen er Johan Arsa. Den 59-årige lagerarbejder har boet i Danmark i flere end 30 år, langt størstedelen af tiden i Vejen Kommune.

- Hvis man vælger at bo her, så skal man først og fremmest lære dansk og så tage sig en uddannelse. Man skal acceptere danskernes livsstil og så skal man involvere sig, siger Johan Arsa, som indtil for få år siden har spillet fodbold i flere foreninger i Vejen Kommune.

Annonce

Mit hjem

Han arbejder som lagerarbejder på Agri-norcold A/S, og har et stort netværk af danske venner og bekendte.

Johan Arsa fik politisk asyl da han kom til Danmark i slutningen af 1980´erne, og efter nogle år kom hans kone til landet.

- Mange spørger mig, om jeg ser Rumænien som mit hjem. Det gør jeg ikke, Jeg er rumæner, men mit hjem er her i Vejen. Her har jeg boet mere end halvdelen af mit liv, siger Johan Arsa.

Der vil være tolke og guider til stede ved arrangementet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce