Annonce
Sønderborg

Østjysk universitet var på charmeoffensiv i Sønderborg

11 studenterundervisere fra de fire fakulteter på Aarhus Universitet overtog fra morgenstunden undervisningen i 1. og 2.g. Foto: Claus Rantzau Møller

Studenterundervisere fra de fire fakulteter på Aarhus Universitet overtog tirsdag undervisningen på Alssundgymnasiet.

Annonce

Sønderborg: Elever på Alssundgymnasiet kunne tirsdag blive klogere på, hvordan det er at gå på Aarhus Universitet. 11 studenterundervisere fra de fire fakulteter på universitetet overtog fra morgenstunden undervisningen i 1. og 2.g.

- Det er en rigtig god idé. Det er meget spændende at få et indblik i hverdagen på Aarhus Universitet. Man har selv nogle forventninger til, hvordan det er, men det er ikke sikkert de holder stik, siger 1.g.'er Andrea Faurby.

Studenterunderviserne er ansat ved Det rullende Universitet, der er en aktivitet under Aarhus Universitet. Siden 2009 har den østjyske uddannelsesinstitution brugt ressourcer og tid på at rejse ud i primært Jylland for at fortælle om, hvad universitet kan især fagligt.

- Det er enormt afmystificerende. Det drejer sig om at bygge bro mellem ungdomsuddannelser og universitet, så de unges karrierevalg bliver lettere og bedre kvalificeret, siger Sine Bækgaard Madsen, konsulent ved Det rullende Universitet.

Undervisernes personlige rejse til studievalget skal også være med til at fjerne et præstationspres fra gymnasieeleverne, for de flestes vej til et studie og en karriere er nemlig ikke så snorlige, som mange tror.

Sine Bækgaard Madsen, konsulent, Aarhus Universitet
Pernille Tilma Tonnesen ville have været fotograf eller designingeniør, men endte med at læse medicin, hvilket hun er super glad for. Foto: Claus Rantzau Møller
Annonce

En personlig historie

Hver enkelt 1. og 2.g. klasse på Alssundgymnasiet fik af to omgange besøg af studenterundervisere fra forskellige studier. Ud over indsigt i det faglige niveau, fik de et oplæg om livet som studerende.

- Undervisernes personlige rejse til studievalget skal også være med til at fjerne et præstationspres fra gymnasieeleverne, for de flestes vej til et studie og en karriere er nemlig ikke så snorlige, som mange tror, siger konsulent Sine Bækgaard Madsen.

Det kan studenterunderviser Pernille Tilma Tonnesen fra Østbirk skrive under på. Hun ville oprindeligt have været fotograf eller designingeniør, men endte med at læse medicin. Nu går hun på 7. semester og er super glad for sit studie.

- Jeg vil gerne give gymnasieeleverne et indtryk af, hvordan det er at gå på universitetet. Et indblik i hvordan en hverdag kan være, siger den 24-årige kvinde, der er næsten ny på Det rullende Universitet, men kender det fra sin egen gymnasietid i Horsens, hvor studenterunderviser var på besøg.

1.g.'erne Andrea Faurby, Ahisha Nakkeeran og Marie Erhardsen var begrejstret for besøget fra Det rullende Universitet. Foto: Claus Rantzau Møller
Annonce

Fik noget med hjem

I Pernille Tilma Tonnesens oplæg var der da også meget andet end faglige informationer. At flytte hjemmefra, Aarhus som studieby og fordele/ulemper ved livet som studerende var andre temaer.

- Især når man kommer langvejs fra - ligesom her i Sønderborg - så er det vigtigt, at eleverne får det indtryk, at Aarhus er langt mere end uddannelse, siger den medicinstuderende.

Efter besøget ude i klasserne var der uddannelsescafé i gymnasiets fællesareal. Her kunne eleverne tale videre med de universitetsstuderende plus stille spørgsmål til en studievejleder fra Aarhus Universitet samt fra Studievalg Syd.

- Jeg fået noget ud af dagen. Jeg kunne godt tænke mig at læse biologi, og det har ikke ændret sig. Universitetet er dog lidt langt væk tidsmæssigt, så det ville nok have været bedre, hvis besøget lå i 3.g., men der er nok ikke tid, siger 1.g.'er Marie Erhardsen.

Det rullende Universitet besøger i år 30 gymnasier på Fyn og Jylland samt en på Sjælland og A.P. Møller Skolen i Flensborg.

Siden 2009 har universitet brugt ressourcer på at rejse ud i primært Jylland for at fortælle om, hvad universitet kan især fagligt. Foto: Claus Rantzau Møller
25-årige Amalie Espensen fra Esbjerg begyndte i 2014 på Aarhus Universitet, hvor hun læser idræt og samfundsfag. Foto: Claus Rantzau Møller
I den efterfølgende uddannelsescafé i fællesarealet kunne gymnasieeleverne tale videre med de universitetsstuderende. Foto: Claus Rantzau Møller
Hver enkelt 1. og 2. g. klasse fik af to omgange besøg af studenterundervisere fra forskellige studier. Foto: Claus Rantzau Møller
Det rullende Universitet besøger i år 30 gymnasier på Fyn og Jylland, en på Sjælland og A.P. Møller Skolen i Flensborg. Foto: Claus Rantzau Møller
Foto: Claus Rantzau Møller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Revet ned fra hylderne: Corona får esbjergenserne til at gå amok i julelys

Annonce