Annonce
Rejser

Østrig: Skisportsstederne tror på en god sæson efter coronaen

Ski Amadé Friends Club er et helt nyt tilbud til turisterne i det store skiområde. Kortet giver en række rabatter og kan fungere som liftkort med online-billetshop. Foto: Claudia Ziegler/skiamade.com
Efter sidste års næsten tomme pister i De Østrigske Alper tror turistbranchen på en god kommende sæson. De udenlandske skiturister booker allerede i stor stil.

15 procent færre besøgende sammenlignet med 2019. Det er forventningerne i de østrigske skisportsområder til den kommende vintersæson, og nedgangen skal selvfølgelig tilskrives coronapandemien.

Det er i hvert fald, hvad alt tyder på i det store skisamarbejde Ski Amadé, som omfatter 25 skisportsbyer i fem skiområder: Salzburger Sportswelt med blandt andet Wagrain, Flachau og St. Johann. Schladming-Dachstein. Gastein med Bad Gastein og Bad Hofgastein og de mindre områder Hochkönig og Grossarltal.

Samlet 760 kilometer skiløb på 356 pister med 270 lifter og et fælles liftkort. Det kan i øvrigt i denne sæson kombineres med et helt nyt Ski Amadé Friends Club-kort. Man kan selv kan købe skipasset på mobil og undgå kø ved kasserne. Kortet giver også rabatter på overnatning og oplevelser.

Annonce

Christoph Eisinger, der er administrerende direktør i Ski Amadé, vurderer besøgstallet ud fra bookinger, der allerede er kommet fra udlandet.

- Vores udenlandske skiturister står på spring. Også de danske, som er det femtevigtigste marked for os. Vi mærker en stor interesse, og der er allerede booket godt i højsæsonerne jul-nytår og i februar, fortæller han og tilføjer, at man naturligvis opfylder alle krav til hygiejne og sikkerhed.

Der er for tiden afstandskrav på en meter i køer og krav om maske i offentlig transport, som også omfatter skilifter, men reglerne kan naturligvis ændres inden sæsonen. De første skianlæg åbner først i december.

Annonce
Danmark For abonnenter

Nu kan vi alligevel flyve med superjumbo efter coronaen

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Rejser For abonnenter

Kommentar: Man kan jo også bare køre selv

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Annonce