Annonce
Tønder

Øvede sig bag rattet på stranden: To unge står til stor bøde

På en forblæst og regnfuld mandag aften kan der være langt mellem mennesker, hunde og biler på Lakolk. Alligevel glæder færdselsloven, og dermed er der krav om kørekort, når man sætter sig bag rattet. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

LAKOLK: Politiets patruljevogne lægger med jævne mellemrum vejen forbi Rømø og ikke mindst Lakolk Strand. Det skyldes ikke mindst, at ordensmagten vil de lige så populære som ulovlige strandrace til livs. Men der kan også være andre "sidegevinster".

Mandag aften mellem klokken 20.30 og 20.55 stoppede betjentene således to biler, og i begge tilfælde viste det sig, at førerne var 17 år og endnu ikke havde taget kørekortet. Den ene af de to er således i gang med at tage køretimer og så åbenbart sit snit til lidt gratis kørselstræning.  Men den går ikke.

- Stranden er færdselslovsområde, og dermed gælder samme regler her som på en almindelig vej, forklarer politiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Chris Thorning Vesterdal. Afsløringen bliver en dyr fornøjelse for de to unge.

Annonce

7000 kroner

Førstegangsbøden for at køre uden kørekort er således 7000 kroner, og det er ikke muligt at få nedsat bøden på grund af alder eller lav indkomst. Det betyder blandt andet, at der ikke er nogen formildende omstændighed for under 18-årige eller studerende.

Under skærpende omstændigheder kan forseelsen også få konsekvenser for de to unges mulighed for at erhverve deres kørekort. Om det bliver aktuelt i de to foreliggende tilfælde er ikke afklaret.

- Indtil videre er de kun sigtet for kørsel uden kørekort, siger Chris Thorning Vesterdal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce