Annonce
forside

(ingen overskrift)

Dødsfald

Erik Frederiksen Thalund , der har udført et meget stort arbejde for FDF i Esbjerg, er død, 84 år gammel.

I over 20 år var Erik Thalund fast ankermand i den dejlige hytte, som FDF Esbjerg 2. kreds har i Sadderup. Hytten hedder "Børgelund", og her var Erik hytteudlejer og frivillig på onsdagsholdet, hvor arbejdet foregik i en god, positiv og konstruktiv ånd. Erik havde altid et smil på, når der skulle tages fat på arbejdet i Sadderup. I nogle år var Erik også kasserer for 2. kreds, ligesom han sad i menighedsrådet ved Treenighedskirken i kirkens første år.

Musik og sang betød også meget for Erik Thalund. For en del år siden sammensatte han en lille intern FDF sangbog til brug, når de gamle "drenge" mødtes i Børgelund.

Der er nu to af de faste pladser på onsdagsholdet, der er tomme, idet Niels Christian Bredmose Simonsen døde den 7. januar i en alder af 68 år. Erik Thalund boede i Kirkegade 195 og efterlader sig hustruen Anna Marie , børnene Hanne , Lisbeth og Jens samt børnebørn og oldebørn. I sit civile liv drev Erik Thalund først en trikotageforretning fra hjemmeadressen i Kirkegade, hvorefter han blev forsikringsmand, da butikken lukkede. Erik Thalund bisættes fra Treenighedskirken lørdag den 28. januar kl. 12.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce