Annonce
Billund

1. plads: Filskovs købmand vandt 10.000 kroner med over 32.000 trylledejsfigurer

Det er i høj grad en sejr for sammenholdet i Filskov, der ligger bag dette års triumf for Min Købmand, der formåede at samle 32.173 tryleldejsfigurer ind til butikken. Dermed vandt købmand Peter Junge 10.000 kroner, som går til Filskov Friplejehjem. Her er en lokal borger i gang med at hænge sit bidrag af trylledejsfigurer op i loftet i butikken. Foto: Jim Hoff
Købmand Peter Junge fra Min Købmand i Filskov har igen i år har vundet 10.000 kroner i Min Købmands landsdækkende konkurrence om at lave flest trylledejsfigurer

Filskov: 32.173 borgerproducerede trylledejsfigurer pryder i denne søde juletid købmandsbutikken i Filskov - og det i en by med bare 660 indbyggere.

Det betyder, at Min Købmand i Filskov kan sende en check på 10.000 kroner til Filskov Friplejehjems aktivitetskasse.

Købmandsbutikken har nemlig deltaget i Min Købmands landsdækkende konkurrence om at samle flest trylledejsfigurer ind. Top fire butikker på landsplan ville alle vinde 10.000 kroner til et selvvalgt velgørende formål.

Mandag i denne uge indleverede butikkerne deres trylledejsresultater, og de godt og vel 32.000 figurer katapulterede Filskov-butikken ind i top 4 ud af 160 deltagende butikker - og dermed var de 10.000 kroner hjemme. 2. pladsen, Min Købmand i Ravnkilde, havde indsamlet tæt på 29.000.

Hvid løgn

Kun få dage før konkurrencen sluttede, forlød det ellers fra købmanden, at han "kun" havde modtaget 10.000 figurer. I dag indrømmer han, at det var en lille hvid løgn.

- Mine kolleger måtte ikke vide, hvor stort tallet reelt var. Så kunne det jo være, de indledte en slutspurt, og vi vil altså bare vinde de her 10.000 kroner til friplejehjemmet, siger købmanden.

Efterhånden er man i Filskov dog ved at vænne sig til at den lokale købmand via flot lokal opbakning topper de interne konkurrencelister hos Min Købmandskæden.

Således hentede Peter Junge og Filskov sidste år en eminent 2. plads i en lignende konkurrence, der bare gik ud på at lave juleguirlander, og dermed vandt man 10.000 gode kroner til friskolens nye legeplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce