Annonce
Tønder

10 år i vandkanten: Strandens vagthunde fejrer jubilæum på Rømø

Trygfondens livreddere har indtaget Lakolk på Rømø med Dannebrog, udsigtstårn og redningsudstyr. Det er i år 10. sæson, at livredderne er plads på Rømø. Foto: Trygfonden
Livreddere fra Trygfonden Kystlivredning åbnede livreddertårnet på Lakolk Strand i denne weekend. Der blev pyntet op med flag, da det er 10 år siden, at det rød-hvide livreddertårn blev indviet på stranden.
Annonce

LAKOLK: Skolernes sommerferie er i gang, solen står højt på himlen, og på Lakolk strand på Rømø er Trygfondens rød-hvide livreddertårn kørt i stilling og bemandet.

Sidstnævnte skete fredag formiddag som et sikkert tegn på, at sommeren er over os. Frem til   den 19. august vil Trygfondens specialuddannede kystlivreddere som strandens vagthunde holde et vågent øje med badegæsterne hver dag mellem kl. 10 og 18.

Annonce

Jubilæum

På Rømø blev årets sæsonstart markeret med Dannebrog. Det skete for at markere, at det i år er 10 år siden, at livreddertårnet blev indviet,  og at Trygfonden Kystlivredning siden har været glad for at passe på badegæsterne.

- Vi har altid haft et godt samarbejde med kommunen om livredderordningen, og jeg ved, at vores specialuddannede kystlivreddere har haft mange gode timer med de lokale strandgæster og turisterne. De år, vi har været med til at gøre stranden mere tryg, har været en stor fornøjelse, siger René Højer, programchef i Trygfonden.


De år, vi har været med til at gøre stranden mere tryg, har været en stor fornøjelse.

René Højer, programchef i Trygfonden.


Han peger på, at livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, for uanset hvor rutineret en svømmer man er, kan man komme i vanskeligheder.

Annonce

Forebyggende

- Derfor bruger livredderne også størstedelen af deres tid på forebyggende indsatser, som både handler om at tale med badegæsterne og give gode råd og om at gribe ind, hvis de ser, at noget potentielt kan udvikle sig til en farlig situation, siger René Højer i en udsendt pressemeddelelse.

De fem baderåd

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

I 2019 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.480 indsatser, hvoraf de 12 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare. Trygfondens livreddere er i denne sommer på plads på 37 strande og havnebassiner fordelt over hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce