Annonce
Billund

10-årig skaber glæde på Café Jydepotten: Donerer godte-kurv

Her overrækker 10 årige Eline Hede gavekurven til leder af Cafe Jydepotten Niels Christensen. Foto: Harald Sebastian Krebs
Mandag eftermiddag overrakte Eline Hede på 10 år en gavekurv med godter til Cafe Jydepotten i Grindsted. En idé hun fik, da hun vandt hovedpræmien til Magions årlige julemesse.
Annonce

Grindsted: Mandag var en helt særlig dag på Café Jydepotten.

Normalt holder caféen ellers lukket fra sidst på eftermiddagen, men denne mandag var en undtagelse. Daglig leder Niels Christensen stod klar med åbne arme og æbleskiver sammen med et halvt dusin frivillige, som ventede på 10-årige Eline Hede, der skulle overrække en donation i form af en gavekurv fyldt med godter til Caféen.

Eline deltog for en måned siden på Magions årlige julemesse, hvor hun tog chancen og tilmeldte sig den store konkurrence om 5.000 kroner til Kvickly.

- Hovedpræmien var de her 5.000 kroner til Kvickly. Så tænkte vi, at det kunne vi ligeså godt prøve. Dagen efter blev jeg ringet op og fik at vide, at jeg havde vundet de her 5.000 kroner, fortæller Eline Hede.

Da Eline havde vundet gavekortet, var hendes første tanke, hvad man overhovedet skulle stille op med så mange penge. Så kom hun i tanke om, at hun gerne ville købe en gavekurv til en samlet værdi af 500 kroner, som skulle gå til hjemløse.

Det var herefter igennem Kvickly, at kontakten til Café Jydepotten opstod. Efter at have hørt om den gavmilde idé valgte Kvickly desuden at spæde yderligere til donationen.

Hun har forholdt sig til en virkelighed, som man ikke nødvendigvis behøver at forholde sig til i den alder.

Niels Christensen, leder af Café Jydepotten

Annonce

Ikke vant til donationer fra børn

Leder på Café Jydepotten Niels Christensen er begejstret over donationen. Særligt er han stolt over, at en 10-årig tænker i de baner.

- Hun har forholdt sig til en virkelighed, som man ikke nødvendigvis behøver at forholde sig til i den alder, siger Niels Christensen.

Selvom 500 kroner i nogens ører kan lyde af lidt, er Niels Christensen beæret over en donation i det omfang. Han udtrykker, at sådan en gerning passer lige i Café Jydepottens ånd, hvor alle mennesker er velkomne.

Da de sidste æbleskiver var spist, og Eline var på hjem igen, var hun ikke i tvivl om, hun kunne tænke sig at donere en anden gang. Her var svaret klart og tydeligt:

“JA!”.

Eline Hede vandt 5.000 kroner til Kvickly på Magions julemesse. Foto: Hans Corfitz Andersen
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce