Annonce
Billund

10-årig skaber glæde på Café Jydepotten: Donerer godte-kurv

Her overrækker 10 årige Eline Hede gavekurven til leder af Cafe Jydepotten Niels Christensen. Foto: Harald Sebastian Krebs
Mandag eftermiddag overrakte Eline Hede på 10 år en gavekurv med godter til Cafe Jydepotten i Grindsted. En idé hun fik, da hun vandt hovedpræmien til Magions årlige julemesse.

Grindsted: Mandag var en helt særlig dag på Café Jydepotten.

Normalt holder caféen ellers lukket fra sidst på eftermiddagen, men denne mandag var en undtagelse. Daglig leder Niels Christensen stod klar med åbne arme og æbleskiver sammen med et halvt dusin frivillige, som ventede på 10-årige Eline Hede, der skulle overrække en donation i form af en gavekurv fyldt med godter til Caféen.

Eline deltog for en måned siden på Magions årlige julemesse, hvor hun tog chancen og tilmeldte sig den store konkurrence om 5.000 kroner til Kvickly.

- Hovedpræmien var de her 5.000 kroner til Kvickly. Så tænkte vi, at det kunne vi ligeså godt prøve. Dagen efter blev jeg ringet op og fik at vide, at jeg havde vundet de her 5.000 kroner, fortæller Eline Hede.

Da Eline havde vundet gavekortet, var hendes første tanke, hvad man overhovedet skulle stille op med så mange penge. Så kom hun i tanke om, at hun gerne ville købe en gavekurv til en samlet værdi af 500 kroner, som skulle gå til hjemløse.

Det var herefter igennem Kvickly, at kontakten til Café Jydepotten opstod. Efter at have hørt om den gavmilde idé valgte Kvickly desuden at spæde yderligere til donationen.

Annonce

Hun har forholdt sig til en virkelighed, som man ikke nødvendigvis behøver at forholde sig til i den alder.

Niels Christensen, leder af Café Jydepotten

Ikke vant til donationer fra børn

Leder på Café Jydepotten Niels Christensen er begejstret over donationen. Særligt er han stolt over, at en 10-årig tænker i de baner.

- Hun har forholdt sig til en virkelighed, som man ikke nødvendigvis behøver at forholde sig til i den alder, siger Niels Christensen.

Selvom 500 kroner i nogens ører kan lyde af lidt, er Niels Christensen beæret over en donation i det omfang. Han udtrykker, at sådan en gerning passer lige i Café Jydepottens ånd, hvor alle mennesker er velkomne.

Da de sidste æbleskiver var spist, og Eline var på hjem igen, var hun ikke i tvivl om, hun kunne tænke sig at donere en anden gang. Her var svaret klart og tydeligt:

“JA!”.

Eline Hede vandt 5.000 kroner til Kvickly på Magions julemesse. Foto: Hans Corfitz Andersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce