Annonce
Varde

10-årige Andrea håber på en rolle i sommerspillet

Andrea Birkbæk Jensen havde valgt at synge "Jeg ved en lærkerede" til sangprøven. Foto: Martin Ravn

Børn og voksne var lørdag til audition på Drabanters sommerspil i Ølgod, blandt de fremmødte var en far, der vil dele teaterinteressen med sin datter.

Annonce

Ølgod: Stemningen var god, da teaterforeningen Drabanterne holdt audition til årets sommerspil i aulaen på skolen i Ølgod lørdag.

En af de fremmødte var 10-årige Andrea Birkebæk Nielsen, der er datter af sommerspillets formand Freddi Nielsen, og hun glad for at gå på børneholdet i Drabanterne.

- Man kan være, den man er, og vi har det sjovt, siger Andrea Birkebæk Nielsen.

Det er første gang, hun får muligheden for at være med i sommerspillet.

- Det er lidt mere spændende, for der er flere, der ser det, siger hun, der har spillet med i nogle af børneforestillingerne.

- Man er lidt nervøs, men jeg synes mest, at det er sjovt at være på scenen, siger hun.

Årets sommerspil

Drabanterne spiller altid sommerspil i uge 33, og i år er det forestillingen "Honk! Den tudegrimme ælling", der er en nyfortolkning af H.C. Andersens "Den Grimme Ælling".

Normalt er de yngste i sommerspillet elever fra 7. klasse, men i år er der børneroller i stykket.

Søndag fortsatte audition med en workshop, og læseprøverne går i gang i næste uge.

Sommerspillet opføres på friluftsscenen i Ølgod.

I den lyserøde trøje ses Andrea Birkbæk Jensen, mens koreograf Amandamaya Bruun, leder børnene gennem den fælles danseprøve. Foto: Martin Ravn
Annonce

Far følger datter

14-årige Liva Alstrup fra Ølgod har spillet med i flere af Drabanternes børneforstillinger, nu prøver hun for første gang at komme med i sommerspillet.

- Jeg elsker at stå på en scene, så jeg vil gerne have en stor rolle, men jeg tror ikke, jeg får det, siger hun med et smil.

Hun sidder sammen med sin far, 48-årige David Vladimir Jensen. Han har ikke tidligere været med i Drabanterne, men han har valgt at gå til audition.

- Dels fordi Liva nu kastede sig ud i at spille med de voksne, men jeg har også spillet for 30 år siden, og jeg tænkte, at det kunne blive en fælles interesse, nu hvor hun ikke interesserer sig for bold, siger han og griner.

Han håber, at han får en plads på scenen, hvor han har ønsket en mindre rolle.

Far og datter - David Vladimir Jensen og Liva Alstrup ventede sammen på, at det blev de voksnes tur, for børnene skulle først til prøve. Foto: Martin Ravn
Annonce

Ny instruktør

Instruktøren til årets sommerspil "Honk! Den grimme ælling" er Gert M. Jensen. Han har et par gange tidligere været på scenen ved Drabanterne, blandt andet spillede han Danny i 2001 i Grease, nu står han på den anden side, og han har instruktørerfaring med fra blandt andet Hats.

- Jeg har aldrig prøvet at lave friluftspil, det bliver rigtig spændende. Det kræver noget at få en fortælling ud i det kæmpe rum, en friluftsscene er, siger han, der ser frem til at være en del af Drabanterne de kommende måneder.

- Jeg kender foreningen og ved, at relationerne og det sociale betyder noget for den måde, man skaber på her, siger Gert M. Jensen, der går efter at bringe det eventyrlige frem.

Gert M. Jensen får debut som instruktør i Drabanterne - men han har flere stykker bag sig.Foto: Martin Ravn
Formand for Drabanternes sommerspil, Freddi Nielsen, snakker med forældrene om, hvordan det kommer til at foregå, hvis deres børn kommer med i sommerspillet. Foto: Martin Ravn
Freddi Nielsen er formand for sommerspillet i teaterforeningen Drabanterne i Ølgod. Foto: Martin Ravn
Gert M. Jensen har en teatertrup, men de holder for tiden en pause. Foto: Martin Ravn
Instruktør Gert M. Jensen leder de fælles teaterlege med de yngste. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce