Annonce
Udland

10.000 demonstrerer i Algier mod torsdagens præsidentvalg

Ryad Kramdi/Ritzau Scanpix
Fem kandidater står på torsdagens stemmeseddel i Algeriet. De er alle børn af regimet, siger protestbevægelse.
Annonce

Et mindretal har stemt ved præsidentvalget i Algeriet, der torsdag aften har lukket valgstederne. Ifølge leder af valgkommissionen, Mohammed Sharafi, har 25 procent stemt i 17 af landets provinser.

Mens få gik til valgurnerne, samlede 10.000 demonstranter torsdag eftermiddag sig i Algeriets hovedstad, Algier, for at protestere mod præsidentvalget.

De ser det som et forsøg på at videreføre den afsatte leder Abdelaziz Bouteflikas autoritære regime.

Der har også været meldinger om demonstrationer andre steder, herunder de østlige byer Bejaia, Tizi Ouzou og Constantine, skriver dpa. To personer er ifølge den uafhængige algeriske avis al-Khabar såret i forbindelse med demonstrationerne.

Politiet har op til valget torsdag med magt grebet ind over for demonstranterne, der i ti måneder ved ugentlige masseprotester har krævet det gamle regime afsat til fordel for demokrati.

Demonstranter kalder torsdagens valg et forsøg fra regimets side på at klynge sig til magten.

Alle 61.000 valgsteder i landet åbnede klokken 8. Et øjenvidne oplyste tidligere på dagen, at to valgsteder blev vandaliseret i byen Bejaia i den bjergrige region Karbylien i det nordlige Algeriet.

Der stod fem kandidater på stemmesedlen. Men de blev alle afvist af oppositionen som "børn af regimet" under Bouteflika.

Bouteflika blev tvunget fra magten i april, to måneder efter at de store ugentlige demonstrationer begyndte. De er blevet gentaget lige siden.

"Hvordan kan vi stole på dem, som forrådte landet og hjalp Bouteflika", stod der på plakater under en demonstration i hovedstaden onsdag. Her gentog arrangørerne deres appel om at boykotte valget.

Valgstederne lukkede klokken 19. Det foreløbige valgresultat forventes fredag, mens det officielle først ventes i slutningen af december.

Uanset hvem af de fem kandidater, der vinder, vil vedkommende få svært ved at blive accepteret af de fleste algeriske borgere som landets retmæssige præsident.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce