Annonce
Billund

10. Klassecentret åbner elevers øjne

Eleverne på 10. Klassecenteret fortalte de besøgende om skolen. Det er fra venstre Marcus Nørgaard Nissen, Mejed Sbinati og Benjamin Smidt Kristensen. Foto: Annett Bruhn
Det er forskelligt, hvad eleverne får ud af at gå i 10. Klassecenteret. Mange bruger det 10. skoleår til at blive klogere på, hvad de vil. Lørdag var der åbent hus på Campus Grindsted.
Annonce

Grindsted: Mange unge mennesker har slet ikke fremtiden på plads, når de skal til at forlade folkeskolen.

Der kunne et år på 10. klassecenteret måske være en god idé, så de unge kunne afprøve forskellige muligheder.

Mange unge og deres forældre benyttede muligheden for at blive lidt klogere på de forskellige uddannelser, da alle uddannelsesinstitutionerne under Campus Grindsted holdt åbent hus lørdag.

På 10. Klassecenteret i Tinghusgade var der en del besøgende, og både lærere og nuværende gjorde alt hvad de kunne for at mulige nye elever skulle føle sig velkomne.

- Vi har en forventning om, at de, der har tid og mulighed for det, får talt med både vores elever og lærere i dag. Der er desuden mange, der er på efterskole. De har ringet og spurgt, om de må komme en anden dag, og de må de selvfølgelig, siger Dawn Mortensen, der er lærer og koordinator på 10. Klassecentret.

Der er i år tre ordinære klasser og en 10 plus klasse, der er for elever, der er udfordret på den ene eller anden måde, og måske har brug for lidt ekstra støtte, så de kan få en afgangsprøve.

- De unge på 10 plus skal visiteres af kommunen, og de kan gå her i op til to år, fortæller Dawn Mortensen.

Åbent hus

Lørdag mellem klokken 10 og 13 var der åbent hus på Campus Grindsted.

Det var TronsøSkolen, Grindsted Landbrugsskole, Grindsted Gymnasium & HF, FGU Trekanten, 10. Klassecenteret, Syddansk Erhvervsskole, Social- og Sundhedsskolen og Erhvervsgymnasiet Grindsted, der alle bød indenfor.

Annonce

Forskellige mål

Det er meget forskelligt, hvilke grunde de unge mennesker har for at gå i 10. klasse.

- Rigtig mange tager 10. klasse for at finde ud af, hvad de skal. Nogle er mere modne end andre, så 10. klasse er forskellig for hver enkelt elev. Der bliver således sat forskellige mål for de enkelte elever, når de begynder her. Vores opgave er så at støtte dem i det, som de gerne vil. Så der tages individuelle hensyn til hver enkelt elev i det, som de hver især skal støttes i. Nogle skal tages lidt i hånden, mens andre bare bruser derudaf, siger Dawn Mortensen.

Idéen med at holde åbent hus på hele Campus Grindsted er, at de unge mennesker og deres forældre kan komme og se, og ikke mindst mærke stemningen på de enkelte uddannelsessteder. Alle steder stod de nuværende elever klar til at fortælle om netop deres skole.

På 10. Klassecenteret var Marcus Nørgaard Nissen, Mejed Sbinati og Benjamin Smidt Kristensen og andre af eleverne trukket i orange trøjer, så de var lette at genkende for de mange besøgende.

Annonce

Nye planer

- Det er spændende og man lærer nye mennesker at kende, som man ellers aldrig var kommet til at kende. Man lærer i det tempo man vil. Jeg var ikke afklaret, da jeg begyndte her. Det er jeg nu. Jeg skal læse EUD til næste år, fortæller Benjamin Smidt Kristensen.

For Marcus Nørgaard Nissen har 10. klasse betydet, at han har lagt nye planer for sin fremtid.

- Da jeg startede, ville jeg gerne være kok. Jeg fandt så ud af, at det ikke var noget for mig alligevel. Nu vil jeg på HF, og når jeg bliver 21 år, så vil jeg søge ind på politiskolen, fortæller Marcus Nørgaard Nissen.

Mejed Sbinati skal til næste år på Grindsted Gymnasium.

15-årige Oliver Andresen var på besøg på 10. Klassecenteret med sin mor, Marlene Christensen.

- Jeg går på Agerbæk Skole, og jeg er her i dag fordi jeg gerne ville se, hvordan der er her. Jeg vil gerne gå på en mindre skole, så indtil videre lyder det fint. Det kan godt være her, jeg vælger, siger Oliver Andresen, der på sigt vil gå på HHX.

Mikkel Møller Jensen på 16 år går i dag på Vestre Skole. Han var en tur i 10 Klassecenteret med sin far, Svend Møller Jensen.

- Mikkel er den fjerde af mine unger, der skal her over. Vi er kun tilfredse og glade for at være her, lyder det fra Svend Møller Jensen.

Eleverne Benjamin Smidt Kristensen og Mejed Sbinati brugte en del af lørdagen på 10. Klassecenteret. Foto: Annett Bruhn
Lin Rask, til venstre, og hendes mor Dorte Rask var blandt de besøgende på 10. Klassecenteret. Foto: Annett Bruhn
Marlene Christensen og hendes søn, Oliver Andreasen, synes godt om 10. Klassecenteret. Foto: Annett Bruhn
Eleven, Mejed Sbinati, med hue, fortæller løs til Dorte og Lin Rask. Foto: Annett Bruhn
Eleverne, fra venstre Noah Dahlmann, Rasmus Olsen og Yousef Feizi, var også klar til informere besøgende om 10. Klassecenteret. Foto: Annett Bruhn
Mikkel Møller Jensen, til højre, var sammen med sin far, Svend Møller Jensen, til venstre, også en tur på 10. Klassecenteret i går. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce