Annonce
Esbjerg

10 Lokale politihelte blev hædret

Nærbetjentene i Esbjerg Kommune har fået en anerkendelse og et skulderklap for deres arbejde i form af Lars Rand Prisen. Foto: André Thorup
10 nærbetjente fra Esbjerg Kommune modtog tirsdag den såkaldte Lars Rand-pris, som blev uddelt i forbindelse med SSP Forebyggelse & Vejlednings årsmøde. De er koblingen til borgerne, siger SSP-chef.

Esbjerg Kommune: Det kræver sit at være nærbetjent.

Man skal være tryghedsskabende, man skal have kendskab til de enkelte individer i lokalområdet, og man skal have lyst til at møde alle borgere på deres præmisser.

Det er nogle af de ord, som chef for SSP Forebyggelse & Vejledning i Esbjerg Kommune Vibeke Stage sætter på de 10 nærbetjente, der tirsdag i Carlsberg Loungen på Blue Water Arena blev tildelt den såkaldte Lars Rand Pris.

- Vi synes, at nærbetjentene skal have anerkendelse og et skulderklap for den forskel, de gør ude i lokalområderne. Vi ved, at det er med til at øge trygheden og skabe bedre lokalmiljøer, at der er nogle faste betjente, som har deres gang i et givent område, herunder også de særligt udsatte boligområder. Det giver mulighed for at bygge relationer til de unge i området, og god forebyggelse handler blandt andet om gode relationer til voksne. Nærbetjentenes arbejde betyder i høj grad, at man som ung, der kommer i kontakt med politiet, står over for et "rigtigt menneske" - ikke bare ordensmagten i en uniform, siger Vibeke Stage.

Annonce

Lars Rand Prisen

Prisen er opkaldt efter Lars Rand, som var politimester i Esbjerg fra 1980 til 1992, og som har haft afgørende indflydelse på SSP-samarbejdets tilblivelse og den nuværende form.

Prisen blev første gang uddelt i 2012 til Lars Rand selv.

Øvrige prismodtagere gennem årene er chefinstruktør Karsten Dam fra Morgenholdet/Esbjerg Karate Klub og SSP-konsulent Morten List Christensen.

Tryghed for alle

De 10 nærbetjente får prisen for deres indsats i det kriminalitets- og misbrugsforebyggende arbejde i kommunen.

- Nærbetjentene er vores første led i kæden, dem der opbygger relationer og kendskab til borgerne. De skal kunne lide kontakten med alle, uanset om det er en 8-årig dreng eller en 70-årig dame, der møder på vej ind i Netto, og jeg synes, at de fortjener et skulderklap og en anerkendelse for den gode indsats, der bliver gjort. Ved at gøre noget særligt for nogle få, skaber de tryghed for alle, siger Vibeke Stage.

Lars Rand prisen uddeles, når SSP Forebyggelse & Vejledning holder årsmøde, og selv om det kunne lyde sådan på navnet, sker det ikke hvert år.

Hver enkelt nærbetjent modtog en lille gave og et diplom i forbindelse med prisen.

De ti nærbetjente er Iben Bech, Rasmus Henriksen, Niels Ruth, Arne Hvid og Johannes Nielsen fra Esbjerg, Karsten Pedersen og Ulrik Jepsen fra Bramming og Karsten Vinther, Ulrik Jensen og Majken Brink fra Ribe.

Chef for SSP Forebyggelse & Vejledning i Esbjerg Kommune, Vibeke Stage, havde de positive tillægsord og gaver med til nærbetjentene ved SSP's årsmøde. Foto: André Thorup.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce