Annonce
Læserbrev

10 væsentlige grunde til at byrådet skal stemme ”Nej tak” til biogas på Haderslev Næs.

Læserbrev: Fordi jeg på POLweb kan se, at politikerne på tirsdag 28. maj skal stemme om der skal arbejdes videre med biogasplaner på Haderslev Næs, endnu ikke har modtaget relevante bilag, som jeg af erfaring ved tager langt mere end 5 dage at sætte sig tilstrækkeligt ind i.

Fordi der stadig er stor usikkerhed omkring virkningen af partikler fra et biogasanlæg, som man blandt andet mener skader børns indlæringsevne.

Fordi biogasanlæg på Næsset kommer til at stå i vejen for, at byrådet kan overholde sin landdistriktspolitik om at skabe gode liv i de små lokalsamfund, så det er attraktivt at bosætte sig der.

Fordi et biogasanlæg ikke bør bygges på et Næs med vand på tre sider, men derimod et egnet sted med god infrastruktur, godt vejnet og rimelig afstand til naboer. Kun derved opnås gevinst i CO2 regnskabet.

Fordi Haderslev som handelsby ikke bør udsættes for nedgang i indtjening og dermed skattekroner, fordi campingpladser og sommerhusudlejere mister dele af de 300.000 årlige turist overnatninger på Næsset.

Fordi vejnettet på Næsset ikke er egnet til den massive tunge trafik, og for at Haderslev Kommunes borgere kan slippe for store udgifter til nødvendige udvidelser af veje og etablering af cykelstier, hvis et biogasanlæg placeres på Næsset.

Fordi området ikke bør tages som gidsel i en usikkerhed om, hvordan et biogasanlæg på Næsset vil påvirke turismen samt cyklisters, vandreres og badegæsters interesse i Næssets strande og rekreative områder - og fordi vores børn ikke bør udsættes for unødig farlig skolevej.

For at skolelederen og købmanden kan ånde lettet op ved udsigten til, at bosætningen i området forbliver attraktivt - også for børnefamilier.

Fordi skattekronerne bør ”arbejde” i Haderslev kommune og ikke sendes til Give og Nord Djurs kommuner, hvor de to investorer i biogasanlægget på Næsset bor.

Og sidst men ikke mindst:

Fordi bygherre derved skånes for dårlig samvittighed over, at han bringer lokale ”naboer” i store økonomiske tab grundet faldende huspriser, mens han selv økonomisk skummer fløden og med familien sidder på behørig afstand af alle ulemper ved naboskab til biogas.

  • Vær venlig at besøg Næsset, inden I stemmer for at omdanne området til industri!
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce