Annonce
Varde

100 år med turistkørsler

Ansager Turist fylder i år 100 år. PR-foto

Ansager: Det er nu fjerde generation, der driver Ansager Turist, som i år fylder 100 år. Det var Kristian Rønberg Pedersen, der i 1919 startede op som vognmand i virksomheden, der i dag går under navnet Ansager Turist.

Gennem de 100 år er der dog sket meget, både for firmaets forretningsområde, men også for ejerskabet, der flere gange har skiftet hænder. Virksomheden ledes nu af Lars Østergaard, der er fjerde generation.

- Der har været nogle store omstillinger undervejs, blandt andet fra taxikørsel til buskørsel. Jeg er lige blevet 60, og min store drøm er at finde et ungt par, der måske vil videreføre forretningen. Så kan jeg hjælpe dem i gang og langsomt trappe ned, siger han i en pressemeddelelse.

Ansager Turist har en fast kundegruppe, der kommer tilbage til virksomheden igen og igen, og det betyder også, at der kun er behov for få annoncekroner i firmaet, da Ansager Turist markedsføres mest fra mund til mund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce