Annonce
Varde

100 år med turistkørsler

Ansager Turist fylder i år 100 år. PR-foto

Ansager: Det er nu fjerde generation, der driver Ansager Turist, som i år fylder 100 år. Det var Kristian Rønberg Pedersen, der i 1919 startede op som vognmand i virksomheden, der i dag går under navnet Ansager Turist.

Gennem de 100 år er der dog sket meget, både for firmaets forretningsområde, men også for ejerskabet, der flere gange har skiftet hænder. Virksomheden ledes nu af Lars Østergaard, der er fjerde generation.

- Der har været nogle store omstillinger undervejs, blandt andet fra taxikørsel til buskørsel. Jeg er lige blevet 60, og min store drøm er at finde et ungt par, der måske vil videreføre forretningen. Så kan jeg hjælpe dem i gang og langsomt trappe ned, siger han i en pressemeddelelse.

Ansager Turist har en fast kundegruppe, der kommer tilbage til virksomheden igen og igen, og det betyder også, at der kun er behov for få annoncekroner i firmaet, da Ansager Turist markedsføres mest fra mund til mund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce