Annonce
Regionalt

100-året for Genforeningen markeres med nye frimærker

Det nye miniark om Genforeningen er tilgængelig på PostNords netbutik og kan købes for 60 kroner.
Den 15. juni 1920 var dagen, da  Danmark formelt overtog kontrollen med det daværende Nordslesvig. Den historiske begivenhed kommer nu på frimærker.
Annonce

Mandag var det præcis 100-året for Genforeningen, og det markerer PostNord med et nyt frimærkeminiark, der sætter fokus på et par af de historiske øjeblikke, der fandt sted.

- Hos PostNord er vi rigtig glade for, at vi med det nye miniark kan være med til at sætte fokus på 100-året for Genforeningen. Det er helt naturligt, at vi markerer en så historisk begivenhed og vigtig del af danmarkshistorien på frimærke. Frimærker afspejler ofte den historie og kultur, vi har med os som nation og det vi samles om, og Genforeningen er i høj grad et historisk og kulturelt samlingspunkt, der er værd at mindes og fejre, siger Martin Pingel, chef for frimærker i PostNord i en pressemeddelse.

Miniarket indeholder to frimærker, som begge viser ikoniske og historiske fotos fra Genforeningen. Motivet på det ene frimærke er fra den 10. juli 1920 - dagen, da kong Christian X red over den gamle grænse nord for Christiansfeld på en hvid hest. Det andet frimærkefoto er fra Folkehjem i Aabenraa i november 1918, da 3000 tilhørere var samlet for at høre medlem af Rigsdagen i Berlin H.P Hanssen udråbe Aabenraa-resolutionen.

Annonce

Forlænget program

- Vi er rigtig glade for, at PostNord markerer Genforeningen på frimærke og på den måde synliggør jubilæumsåret i en tid, da vi må samles og finde fællesskaber på nye måder. Heldigvis kan vi genoptage en del af markeringen i det forlængede program i efteråret og fra den 1. maj og frem mod genforeningsdagen i 2021, siger Thomas Andersen, formand for Det Sønderjyske Præsidium og borgmester i Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce