Annonce
Aabenraa

100-årig har et helt særligt forhold til vuggestue: Børnene fejrede ham med sang og flag

Gennem 30 år har Carl Rosenvold været nabo til Vuggestuen Fjordløkken, og han er blevet en stor del af både børnenes og personalets hverdag. Lørdag fylder han 100 år, og det skulle fejres på bedste vis.

Aabenraa: Der var ingen mangel på hverken solskin eller godt humør, da Vuggestuen Fjordløkken fredag morgen var troppet op foran det hus, der gennem 30 år tilhørte dens gamle genbo, Carl Rosenvold.

Anledningen var, at han lørdag fylder 100 år, og det blev altså fejret med manér.

- Ja, det er jo en stor ting, sagde en glad Carl Rosenvold, der netop havde stået som tilskuer til fødselsdagssang fra godt 20 vuggestuebørn med flagrende flag i hænderne.

Annonce

Der var da heller ikke tale om en hvilken som helst vuggestue. Gennem de 30 år, hvor den 100-årige boede overfor, har han nemlig opbygget et helt særligt forhold til både børn og personale.

- Alle ved, hvem Carl er. Vi vinker til ham og snakker med ham, hver gang vi ser ham. Han har været og er stadig en stor del af vores hverdag. Vi har ikke glemt ham, selv om han er flyttet, så han skal have en stor fejring  i sit tidligere hus, sagde vuggetstuens leder Marianne Nielsen og nikkede hen imod det hus, hvor Carl Rosenvolds søn i dag bor med sin kone.

Det er dog ikke kun socialt, han har haft med vuggestuen at gøre. Om vinteren gav Carl Rosenvold sig blandt andet til at skovle sne foran indgangen, før børnene mødte ind om morgenen.

Et kendt ansigt

Den 100-årige er godt kendt rundt omkring i byen, og de seneste dage har han modtaget masser af lykønskninger fra folk, han har mødt på sine gåture. Vuggestuen har dog haft en helt særlig plads i hans liv.

- Jeg mødte en dame først i 20'erne den anden dag. Hun kom hen til mig og sagde, at hun havde været i vuggestuen, dengang hun var barn, og hun kunne stadig huske mig, fortæller Carl Rosenvold med et grin.

Og spørger man ham, hvordan det er at runde de 100, er svaret klart.

- Det kommer jo helt af sig selv. Jeg laver stadig selv mad og køber ind og så videre, så man kan jo være glad for at man er rask og rørig og kan gå ture. Jeg får ikke hjælp til noget som helst, siger han.

Fejringen fortsætter lørdag, hvor Carl Rosenvold om formiddagen vil holde en slags åbent hus for besøgende.


Alle ved, hvem Carl er. Vi vinker til ham og snakker med ham, hver gang vi ser ham. Han har været og er stadig en stor del af vores hverdag. Vi har ikke glemt ham, selvom han er flyttet, så han skal have en stor fejring.

Marianne Nielsen, leder af Vuggestuen Fjordløkken


Carl Rosenvold fylder 100 år lørdag, og det blev fejret af Vuggestuen, Fjordløkken. Foto: Ludvig Dittmann
Børnene havde medbragt flag og sang fødselsdagssang i dagens anledning. Foto: Ludvig Dittmann
Carl Rosenvold har været en stor del af vuggestuens hverdag i de 30 år, han boede over for den. Foto: Ludvig Dittmann
Børnene vinker altid til den 100-årige, når de møder ham eller ser ham gennem vinduerne. Foto: Ludvig Dittmann
I dag er det Carl Rosenvolds søn, der bor i huset over for vuggestuen. Foto: Ludvig Dittmann
Både børn og personale var mødt op i dagens anledning. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce