Annonce
Haderslev

100 børn skal genhuses: Turen tager kun fem  minutter mere

Rosengården skal rives ned for at give plads til en ny børnehave. Formentlig fra midten af 2022 til begyndelsen af 2024 skal børn og pædagoger være i midlertidige pavilloner ved idrætscentret. Arkivfoto: Michael Mogensen

HADERSLEV: Hvis far eller mor er på cykel, tager det kun fem minutter, når 100 børn skal afleveres i en midlertidig børnehave.

Den 50 år gamle institution Rosengården på Thrigesvej skal rives ned for at give plads til en ny børnehave, og mens det arbejde står på, skal børn og ansatte genhuses.

En nærliggende placering er fundet ved Haderslev Idrætscenter på Stadionvej. Ved forsøgsscenens bygning og Haderslev Realskoles hal er der et 3500 kvadratmeter grønt areal foran hallen, hvor der kan opføres en pavillon på 1000 kvadratmeter. Der er også plads til to områder med legeplads til børnehave og vuggestue.

Ud over pavillonen skal der bygges et midlertidigt skur til cykler og barnevogne, ligesom der skal være en pavillon eller et telt til soverum. Rosengårdens personale vil gerne inddrage det lille stykke skov i området til en del af legepladsen.

Rundt om hele institutionen bliver der sat hegn op.

Idrætscentret ligger tæt på Rosengården, og da de fleste børn bor i nærområdet, har kommunen regnet ud, at det vil give 15 minutters ekstra transport for gående og fem minutter, hvis man er på cykel.

Der er ikke udarbejdet en tidsplan for byggeriet, men forventningen er, at børn og pædagoger skal genhuses fra midten af 2022 til begyndelsen af 2024.

Det er udvalget for børn og familier, der træffer den endelige beslutning om valget af genhusning. Udvalget har i perioden i alt 45,7 millioner til daginstitutioner fordelt på årene 2021, 2022 og 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Annonce