Annonce
Esbjerg

100 er på venteliste til Bramminghus

Cindie Jønsson og Willads har boet i en fire-værelses lejlighed i Bramminghus i en måned og er meget glad for sit nye hjem. Foto: Annett Bruhn
Fredag eftermiddag var der åbent hus på Bramminghus, hvor 7 rækkehuse står klar til indflytning.
Annonce

BRAMMING: Den 25. september er det 75 år siden, Bramming Boligforening blev stiftet, og det blev fredag eftermiddag fejret med åbent hus i Bramminghus, der nu består af 17 færdige lejemål. Der var stor interesse for de nye boliger, og på trods af regn og restriktioner var mange mulige lejere og andet nysgerrigt godtfolk dukket op.Jeg synes det er nogle megalækre lejligheder, og jeg synes, at Bramming virker rigtig hyggelig.

Merete Fleischer


Merete Fleischer på 47 år var en af de første, der fik lejlighed til at besigtige tre af de færdige rækkehuse og var vældig begejstret.

- Jeg synes det er nogle megalækre lejligheder, og jeg synes, at Bramming virker rigtig hyggelig. Jeg bor i Esbjerg og vil gerne have mere ro, så det ville være perfekt at bo her, sagde Merete Fleischer, der helst vil have fingrene i et to-værelsesrækkehus.

- Jeg er skrevet op til både e to-værelses og et tre-værelses, og jeg vil helst bo ved jorden, fordi jeg gerne vil kunne gå ud om sommeren, og det kan man ikke i etagebyggeriet.

Bramminghus-byggeriet foregår i to etaper, og etape1 i byggeriet består af  de17 færdige rækkehuse, mens etape 2 kommer til at bestå af 34 etageboliger, der ifølge planerne står færdige i begyndelsen af 2021. Ti ud af de 17 rækkehuse er lejet ud, mens man først kan byde ind på de 34 etageboliger, når Bramming Boligforening kender overdragelsestidspunktet.

Annonce

100 er på venteliste

Ifølge formand for Bramming Boligforening, Bo Langendorff, er der især rift om etageboligerne, og han tror, at det er årsagen til, at alle rækkehuse endnu ikke er lejet ud.

- Vi ville selvfølgelig helst have lejet dem alle ud nu, men det er jeg er sikker på, at vi får i løbet af de næste måneder. Vi har omkring 100 på venteliste, der gerne vil bo i Bramminghus, og som finder etageboligerne mest attraktive, fordi de er i et plan. Men når folk finder ud af, at de ikke står langt nok fremme i køen til en etagebolig, vælger de formodentlig at leje et rækkehus. Og det forhindrer dem jo ikke i stadig at stå på venteliste til etageboligerne, hvor der selvfølgelig vil være udskiftning, siger Bo Langendorff.

Han understreger, at mange lejere er omkring 60 år, og derfor i mange år snildt kan leve med den indvendige trappe, der er i rækkehusene og i hvert fald indtil der bliver en etagebolig ledig.

Cindie Jønsson på 27 år har boet i et fire-værelses rækkehus sammen med sin søn Willads i en måneds tid og er meget glad for sit nye hjem.

- Jeg kommer fra en lejlighed, hvor der var vandskade og mus, så det så lækkert, at alt er nyt og lyst, og at rummene har en god størrelse. Jeg synes, det er lidt mærkeligt, at de har valgt at lave skråvægge, men til gengæld gør det jo, at vi har fået et flot vinduesparti, og for mig og Willads er det en rigtig god lejlighed.

Bramminghus

Boligområdet Bramminghus får 51 nye boliger, der bliver på mellem 56 og 114 kvadratmeter. Der bliver fire to-værelses lejligheder, 16 med tre værelser samt 31 lejligheder med fire værelser.

Første spadestik til byggeriet blev taget 15. august 2019 af borgmester Jesper Frost Rasmussen, formanden for Bramming Boligforening, Bo Langendorff samt direktør for Boligkontoret Danmark, Michael Demsitz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce