Annonce
Esbjerg

100 høringssvar til sag om lille, offentlig sti: De er næsten alle positive

Det er den blå linje, der beskriver den nye Jedsted Møllevej. Den røde linje markerer en eksisterende trampesti. Grafik: Esbjerg Kommune
Der er stor interesse for at kommentere kommunens planer om sammen med Jedsted Mølle Dambrug at etablere en ny sti uden om dambruget.

Gredstedbro: Det er ikke så ofte, at Esbjerg Kommune modtager op mod 100 høringssvar til en sag. Men det er ikke desto mindre, hvad der er sket i sagen om en ny sti uden om Jedsted Mølle Dambrug, som er blevet foreslået af dambruget og kommunen i fællesskab.

Sagen er på dagsordenen i udvalget for plan og miljø i næste uge.

- 97 høringssvar. Hold da op. Tænk, hvis de alle var negative, så havde vi et problem, men langt de fleste er faktisk positive, siger den lokale politiker Kurt Bjerrum (V), Jernved, der også er medlem af udvalget.

Annonce

Sagen drejer sig om Jedsted Møllevej, der i dag gennemskærer det areal, som Jedsted Mølle Dambrug ligger på. Efter flere udvidelser er dambruget nu også på den anden side af Jedsted Møllevej, og det giver problemer for dambruget at køre med maskiner på grusstien, fordi der er mange gående og cyklende. Derfor er der nu forslag om at anlægge stien eller markvejen mere østligt uden om de nye bassiner i dambruget.

Meget brugt sti

I dag anvendes Jedsted Møllevej i stor stil som stiforbindelse til Gredstedbro. Den er for mange borgere i Jedsted og omegn er nærmeste vej til skole og station. Den er udelukkende til gående og cyklister. Stien kan for mange borgere i Jedsted og Kongeådal-området inden for en årrække også blive hurtigste vej til Gredstedbro, når det gælder indkøbsmulighed, hvis brugsen i Kongeådal lukker.

En stiforbindelse til Gredstedbro har derfor stor betydning for Jedsted og omegn, ikke mindst efter lukningen af skolen i Kongeådal, er tilknytningen til Gredstedbro blevet vigtig for borgerne i lokalområdet.

- Det er et rigtig fint forslag, som jeg i hvert fald vil se positivt på. Stien bliver 350 meter længere, men jeg tænker, at det nok går, siger Kurt Bjerrum om forslaget.

Annonce

Stort fald

Eneste problem er forbindelse til cykelstien langs Vilslevvej. Vilslevvej er her gravet delvist ned for at komme under Vardevej, og det betyder, at der er et stort fald i terræn fra stien og ned til den eksisterende cykelsti.

- Det går simpelthen ikke. Der er måske et fald på 1,5 meter over 3 meter. Det vil være direkte farligt, så vi skal finde en løsning, måske en trappe og en bom, så cyklister bliver opmærksomme på, at de skal trække cyklen ned af trappen. Det skal vi se på, siger Kurt Bjerrum.

Han hæfter sig også ved, at det nye forløb går gennem mere grønne omgivelser og tættere langs åen, så den rekreative værdi også bliver øget.

Dambruget er parat til at finansiere cirka to tredjedele af etableringen af stien, fremgår det af dagsordenen, mens kommunen betaler det sidste plus løbende vedligehold i fremtiden.

Der skal ikke være lys, vinterrydning eller asfalt på stien.97 høringssvar. Hold da op. Tænk, hvis de alle var negative, så havde vi et problem, men langt de fleste er faktisk positive

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Lokal tatovør bag verdens største salon ånder lettet op efter EU-chok

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Team Esbjerg

To point på udebane i Champions League: Team Esbjerg var i total kontrol, men til sidst blev det lige lovlig spændende

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce