Annonce
Tarm

1000 energitjek i landsbyerne

1000 husstande i landsbyerne skal inden for det næste års tid have energitjekket deres boliger. Arkivfoto.

Projekt LandsbyEnergi skal give energibesparelser og lokal sammenhængskraft.

Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Omkring 1000 private boligejere skal i den kommende tid have energitjekket deres huse.

Dette mål er en del af Projekt LandsbyEnergi, der skal give energibesparelser, grøn energiomstilling og som ekstra bonus: Lokal sammenhængskraft og mere attraktive landsbysamfund; alle gode lokale kræfter er nemlig mobiliseret for at gøre projektet til en succes.

LandsbyEnergi er den del af et treårigt tværnationalt projekt, finansieret af kommunen med EU-støtte; det er også en del af kommunens 2020-strategi, der skal gøre kommunen 100 procent selvforsynende med energi inden udgangen af 2020.

Et vigtigt indsatsområde er private husstande, der står for 30-40 procent af det samlede energiforbrug i Danmark, og det er dem, der er i fokus i Projekt LandsbyEnergi.

Den store opgave med at udføre de 1000 energitjek er netop i en udbudsrunde vundet af EnergiTjenesten Midtjylland og Scanenergi.

EnergiTjenesten er et landsdækkende firma, der beskæftiger sig med energirådgivning, og det samme gør Scanenergi, der er beliggende i Ikast, og som ejes af 14 forsyningsselskaber primært i det midt- og vestjyske - blandt andet RAH.

Borgerne i landsbyerne tilbydes et gratis energitjek, hvor boligen gennemgås for at finde steder, hvor der kan spares på el- og varmeregningen.

De første energitjek gennemføres i december i år og de sidste i september 2018. Målet er at nå 5,5 millioner kW i årlige energibesparelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce