Annonce
Sønderborg

1000 mennesker, latter, taler og komik: De frivillige blev hyldet med tre priser og stor fest

Der var kædedans, dans og god stemning, da de frivillige blev fejret af byrådet. Foto: Anders Kibbel
Frivillige fra foreninger i hele Sønderborg Kommune blev fredag fejret til stor Frivillighedsfest, hvor byrødderne serverede og Leif Maibom stod for underholdningen.

Nordborg: Smilene var store og latteren fyldte Nordals Idrætscenter til årets helt store begivenhed for de frivillige i Sønderborg Kommune. Der var ingen tvivl - festen var kærkommen efter et år uden.

Omtrent 1000 mennesker blev opvartet af byrådet, skålede og sang, efter æblekagen var spist og kaffen drukket. Inden prisuddelingen kom der en overraskelse, som vagte stor begejstring hos publikum. En velkendt figur fra det sønderjyske lagde vejen forbi, og det gik ikke stille for sig.

- Jeg hedder Thorleif, lød det fra en mand i lyserødt, og så vidste publikum godt hvad klokken havde slået.

Annonce

Thorleif, med det borgerlige navn Leif Maibom, satte gang i lattermusklerne med fortællinger om sit liv med fruen Ragnhild Margrethe.

- Jeg blev ført ind her i sådan et lagen, så nu ved jeg, hvordan det er at have burka på, sagde Thorleif, til publikums store fornøjelse.

Vanvittig stemning

Der var ikke langt mellem smilene og for hver gang en fællessang kom på, blev der sunget højere og højere. Didde Lauritzen (S), næstformand i Sundhedsudvalget, var dagens konferencier og hun var ikke i tvivl om, at festen er kommet på det helt rette tidspunkt.

- Der er en helt vanvittig stemning i år. Vi har virkelig savnet hinanden, for vi har jo ikke været samlet længe, fortalte hun og fortsatte:

- Derfor tror jeg også, at folk giver den lidt ekstra gas.

Leif Maibom kom til publikum store overraskelse op på scenen med sin kendte og elskede figur, Thorleif. Foto: Anders Kibbel

Nogle af dem, som i hvert fald levede op til den forventning var Jytte Pyt Sørensen, formand for Broen i Sønderborg og Käthe Hammeleff frivillig hos Broen, kom dansende i en kædedans til musik fra Sønderborg Harmonikaklub.

-Vi har en fest uden lige, nærmest råber de i munden på hinanden og fortsætter:

- Det er rigtig rart at mærke en tak, og det er vi virkelig glade for, fortæller Jytte Pyt Sørensen.

De fik Frivillighedsprisen 2021

Wiwi Christensen, under den indstilledes formandskab er foreningen vokset støt både i medlemsantal og aktiviteter. Den indstilledes vision er at skabe et meningsfyldt hverdagsliv med indhold, der både bevarer, udvikler og støtter demensramte og deres pårørende i det ændrede liv med demens. En ambition er også at gøre Sønderborg Kommune demensvenlig. Wiwis engagement og motivation rækker langt ud over den sygdomsramte, da demens er hele familiens sygdom.

Ingrid og Jørn Tang, hun er gymnastikinstruktør og stiller altid glad og frisk op til dagens første gymnastiklektion. Hun afløser ofte på Gymstick-holdet eller sørger for at andre seniorer leger/spiller Cross-Boule/Hockey eller Curling. Endvidere er hun også instruktør på afspændingsøvelser eller står for vandgymnastikken. Han er også meget aktiv - og som foreningens formand siden 2008 bruger han meget tid på foreningsmøder, sørger for aftalerne med hallen og kommunen, bestiller forplejningen til arrangementer. Kort fortalt giver han en hjælpende hånd til alt.

Ellen Iversen, uge efter uge formåede den indstillede at holde dampen oppe både hos sig selv og de mange Røde Kors frivillige fra hele Sønderborg Kommune. Den indstillede gjorde en kæmpe indsats i at lede og fordele arbejdet blandt de mange frivillige og var dermed med til at sikre, at kommunens ældre sårbare borgere fik den tryghed og hjælp, de havde brug for i forbindelse med vaccination for covid-19. Indsatsen var til stor glæde for både de ældre, vaccinationscentret og kommunen.

Broen er forening, som arbejder med ressourcesvage børn og familier. Jytte Pyt Sørensen og Käthe Hammeleff havde i dagens anledning klædt sig i Broen t-shirts, for at skabe opmærksomhed om deres forening.

- Vi viser os med trøjen. Det er vigtigt at skabe opmærksomhed, for corona har gjort, at der er kommet flere udsatte børn. Også i Sønderborg, forklarer Jytte Pyt Sørensen.

Sundhedsudvalgets formand Helge Larsen (S) takkede de frivillige for deres store indsats. Han blev samtidig hyldet, fordi han stopper i byrådet til nytår. Foto: Anders Kibbel

Men alt skulle ikke være alvor, og de to frivillige festede derfor videre og glædede sig til god mad og øl.

Annonce

En overraskelse for Ellen

Vanen tro skulle der uddeles priser. I år var der hele tre, da en covid-19-pris og en ekstra frivillighedspris havde sneget sig ind.

Frivillighedskonsulent Johnny Gammelgaard Alfsen og byrådsmedlemmerne Heidi F. Jørgensen og Didde Lauritzen stod for overrækkelserne.

- Der har været rigtig mange at vælge mellem. Alle indstillingerne er gode, og det er jo folk der gør en stor forskel og løfter et stort ansvar, forklarer Didde Lauritzen og sender en stor tak til foreningerne:

- Det er ildsjæle, som engagerer sig rigtig meget, og det er jeg dybt rørt af.

De fire vindere af de tre priser blev rørte og glade. Fra venstre er det: Wiwi Christensen, Jørn og Ingrid Tang samt Ellen Iversen. Foto: Anders Kibbel

Og rørte, det blev også prismodtagerne. Ellen Iversen fra Røde Kors, vinder af covid-19 prisen, Ingrid og Jørn Tang fra Nordals Aktive Seniorer, vindere af Frivillighedsprisen samt Wiwi Christensen fra Netværkshuset, også vinder af Frivillighedsprisen.

- Den indstillede gjorde en kæmpe indsats i at lede og fordele arbejdet blandt de mange frivillige og var dermed med til at sikre, at kommunens ældre sårbare borgere fik den tryghed og hjælp, de havde brug for i forbindelse med vaccination for covid-19, lød det i indstillingen til covid-19 prisen.

Stemningen har sjældent været bedre, end den var efter Als-sangen. Foto: Anders Kibbel


Ellen Iversen var også meget bevæget, da hun kom ned fra scenen igen.

- Det er så stort, og en stor overraskelse. Man håber da på at vinde, men ved man det jo ikke, fortalte Ellen Iversen.

Aftenen fortsatte med mere musik og stor buffet.

Vi har en fest uden lige.

Jytte Pyt Sørensen, formand for Broen I Sønderborg
Der blev også plads til lidt strikkeri i pauserne. Foto: Anders Kibbel
Borgmester Erik Lauritzen (S) sang med på Als-sangen sammen med Sønderborg Harmonikaklub. Foto: Anders Kibbel
Thorleif gav sin kone tørt på, og med en den ene under-bæltestedet joke efter den anden lå salen flad af latter. Foto: Anders Kibbel
Klapsalverne lød flere gange undervejs. Foto: Anders Kibbel
De store smil og grin var fundet frem, og når først man var kommet i gang var det svært at stoppe igen. Foto: Anders Kibbel
Käthe Hammeleff, til venstre, er frivillig hos Broen. Hun nød aftenen og var stolt over den indstats, som de frivillige gør. Foto: Anders Kibbel
Frivillighedsfesten blev fejret af 1000 mennesker, som havde set frem til den siden 2019. Foto: Anders Kibbel
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Alssundbroen fylder 40: Mere end 20 års kamp skulle der til, før den blev bygget

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Vejen For abonnenter

I Andst står de på venteliste for at tage ansvar: "Socialminister" Susanne Pedersen udvikler fremtidens ledere

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Esbjerg

Tre nye vigespor vækker opsigt: Første gang en landmand selv betaler for kommunal infrastruktur ved sin gård

Vejen

Vejen styrtdykker i idrætsrangering fra DIF: Specielt i idrætspolitik og økonomi er faldet stort

Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Navne For abonnenter

I 60 år har avisen været en trofast følgesvend ved morgenbordet: Vil man vide, hvad der sker, må man læse avisen

Haderslev For abonnenter

Gangsterrapper afpressede ung kvinde med nøgenfotos og røvede ATV fra barn: Det kostede ham den tredje behandlingsdom

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kolding For abonnenter

67-årige Birgit Lund er frivillig leder på værested: Mange synes måske, det er lidt pinligt at komme her

Kolding

Kolding særligt i fare for ekstreme oversvømmelser: Nu har kommunen en plan, der skal mindske skaderne

Annonce