Annonce
Sønderborg

10CC og Jonah Blacksmith på samme aften

10CC består I dag af Graham Gouldman (i midten) Rick Fenn (yderst til venstre) og Paul Burgess (nummer to fra højre) som alle har været med siden 1970?erne, samt Keith Hayman og Iain Hornal, som er kommet til siden. PR-foto

Det legendariske engelske band optræder Mølleparken lørdag 22. juni og efterfølges af Jonah Blacksmith's filmkoncert.

Sønderborg: Man kan lørdag 22. juni opleve 10CC og Jonah Blacksmith på samme aften i Mølleparken. 10CC har hele tre af de oprindelige bandmedlemmer med, når de giver koncert i Sønderborg. Det bliver et spændende genhør med den Art Rock genre, som 10CC var med til at definere i 1970'erne og som de siden udviklede til perfektion. Det var blandt de første rockbands, der flirtede med forskellige musikgenrer og fusionerede dem til en helt ny form. Rå guitarer vekslede med symfoniorkestrets blæsere og strygere, ligesom rytmerne gik nye veje. 10CC hørte til de mest populære Art Rock bands sammen med Pink Floyd, Moody Blues, Procol Harum, samt, i deres sidste år, The Beatles. De var kendetegnet ved stor og fyldig lyd, fuld af kontraster, der smeltede sammen og nåede nye højder. I de første 10 år udgav 10CC hele otte albums, heriblandt "Sheet Music" fra 1974, som bandet selv anser for at være deres bedste til dato, og et godt sted at begynde for nye fans. Det lægger ud med "The Wall Street Shuffle". Andre ørehængere er "One Night in Paris", "I'm Not in Love" og "Art for Art's Sake" og "Things we do for Love". Inden koncerten med 10CC leverer syv mands bandet Jonah Blacksmith deres såkaldte Filmkoncert. De skaber en spændende historiefortælling, hvor live musik underbygger handlingen på det store lærred. Bandet har rødder i det nordjyske og historien tager udgangspunkt i gamle dage i Thy, hvor smeden spillede banjo med sine børnebørn, der svarede igen med grydelåg og skeer.

Billetsalget foregår er gået i gang på billetsalg.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Annonce