Annonce
Kolding

11 år efter første møde: Ny hal i Sjølund står klar

Sjølunds nye hal på 1100 kvadratmeter blev indviet fredag eftermiddag. Foto: Henrik Kruse

I 2006 troede initiativtagerne, at hallen stod klar i 2008. De blev klogere, men fortsatte ufortrødent med at samle penge ind.

Kolding: Når det bliver tid til indendørs fodbold, står hallen klar. Eleverne på Sjølund-Hejls Skole er kun et stenkast fra hallen, når der er idræt på skemaet. Og hvis man vil med på fitness-bølgen, så står maskinerne klar i Sjølund Multiarena, der blev officielt indviet fredag eftermiddag.

- Det er virkelig godt. Jeg er rigtig glad for sport, og nu slipper vi for, at vi skal køre til sport, siger Emil Engberg Pedersen, der er 12 år. Han er ret sikker på, at når badmintonsæsonen nærmer sig, er han klar med fjerbold og ketcher.

Den første mail blev sendt af sted til Kolding Kommune i august 2006, og 11 år efter blev den røde snor klippet.

- Det var ikke sådan, at der var vild begejstring i Kolding Kommune. Vi var nok også lidt naive. Vi troede faktisk i 2006, at hallen ville stå færdig i 2008. Det gjorde den ikke, men i stedet arrangerede vi et cykelløb for at samle penge ind, og det gik over al forventning. Vi fik 320.000 kroner i kassen. Der fik vi blod på tanden, siger Carsten Breum Thomsen, der er formand for haludvalget og Sjølund Idrætsforening. I 2012 gentog de sponsorløbet. Igen med stor succes.

Kort om hallen

Fire af initiativtagerne har været med fra begyndelsen: Lisbeth Stigkær, Niels Erik Bendtsen, Christian Bramsen og Carsten Breum Thomsen. Byggeriet startede i november 2016. Det er det lokale firma J. Falk Petersen, der har stået for at opføre hallen, der er på 1100 kvadratmeter.

Emil Engberg Pedersen (tv), 12 år, glæder sig til, at han kan spille badminton på hjemmebanen i Sjølund. Foto: Henrik Kruse

Fitness for alle

- Nu begyndte det at ligne noget, siger Carsten Breum Thomsen, og sammen med legater har haludvalget indsamlet cirka 2,1 millioner kroner ind. Derudover har den selvejende institution fået hjælp af kommunen og der er optaget et lån. Samlet er der bygget for lidt over otte millioner kroner.

De lokale krolfspillere har allerede meldt deres ankomst og vil bruge hallen, når det rusker uden for, og de første fitness-medlemskaber blev tegnet i går, fortæller formanden for fitness-udvalget Kasper Schmidt.

- Kongstanken er, vi skal mindske barrieren for, at folk kommer i gang. Du kan komme hele døgnet. Vi har instruktører, der bliver uddannet af DGI. Planen er, at vi favner bredt. For eksempel vil der være plads til seniorer, der kan være her om formiddagen, siger Casper Schmidt.

Byggeriet af den nye hal gik i gang i november. Det er det lokale firma J. Falk Petersen, der har bygget hallen. Foto: Henrik Kruse
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Navne For abonnenter

Morten har brugt 250.000 kroner på sin sportsvogn: Nu tør han ikke at køre i den

Sydjylland

Avisens journalist endte på Tour de France-etape ved et rent tilfælde: Nu deler han ud af sine tips og gode råd, så du selv kan cykle turen

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Kom med indenfor: Unikt eller kitsch - Johanns hus er ikke som alle andres

Varde For abonnenter

Frygteligt syn mødte landmand: Skambidt kvie aflivet efter formodet ulveangreb på Skallingen

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Tønder For abonnenter

Efter 13 udsendelser med Forsvaret tog Lars på dannelsesrejse - nu har hans liv fået ny mening

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri i midtbyen: Ukendt gerningsmand har for anden gang klippet alle friske skud fra Eriks havekrukker – måske for at få en rus ud af at ryge dem

Annonce