Annonce
Kolding

11 år efter første møde: Ny hal i Sjølund står klar

Sjølunds nye hal på 1100 kvadratmeter blev indviet fredag eftermiddag. Foto: Henrik Kruse

I 2006 troede initiativtagerne, at hallen stod klar i 2008. De blev klogere, men fortsatte ufortrødent med at samle penge ind.

Kolding: Når det bliver tid til indendørs fodbold, står hallen klar. Eleverne på Sjølund-Hejls Skole er kun et stenkast fra hallen, når der er idræt på skemaet. Og hvis man vil med på fitness-bølgen, så står maskinerne klar i Sjølund Multiarena, der blev officielt indviet fredag eftermiddag.

- Det er virkelig godt. Jeg er rigtig glad for sport, og nu slipper vi for, at vi skal køre til sport, siger Emil Engberg Pedersen, der er 12 år. Han er ret sikker på, at når badmintonsæsonen nærmer sig, er han klar med fjerbold og ketcher.

Den første mail blev sendt af sted til Kolding Kommune i august 2006, og 11 år efter blev den røde snor klippet.

- Det var ikke sådan, at der var vild begejstring i Kolding Kommune. Vi var nok også lidt naive. Vi troede faktisk i 2006, at hallen ville stå færdig i 2008. Det gjorde den ikke, men i stedet arrangerede vi et cykelløb for at samle penge ind, og det gik over al forventning. Vi fik 320.000 kroner i kassen. Der fik vi blod på tanden, siger Carsten Breum Thomsen, der er formand for haludvalget og Sjølund Idrætsforening. I 2012 gentog de sponsorløbet. Igen med stor succes.

Annonce

Kort om hallen

Fire af initiativtagerne har været med fra begyndelsen: Lisbeth Stigkær, Niels Erik Bendtsen, Christian Bramsen og Carsten Breum Thomsen. Byggeriet startede i november 2016. Det er det lokale firma J. Falk Petersen, der har stået for at opføre hallen, der er på 1100 kvadratmeter.

Emil Engberg Pedersen (tv), 12 år, glæder sig til, at han kan spille badminton på hjemmebanen i Sjølund. Foto: Henrik Kruse

Fitness for alle

- Nu begyndte det at ligne noget, siger Carsten Breum Thomsen, og sammen med legater har haludvalget indsamlet cirka 2,1 millioner kroner ind. Derudover har den selvejende institution fået hjælp af kommunen og der er optaget et lån. Samlet er der bygget for lidt over otte millioner kroner.

De lokale krolfspillere har allerede meldt deres ankomst og vil bruge hallen, når det rusker uden for, og de første fitness-medlemskaber blev tegnet i går, fortæller formanden for fitness-udvalget Kasper Schmidt.

- Kongstanken er, vi skal mindske barrieren for, at folk kommer i gang. Du kan komme hele døgnet. Vi har instruktører, der bliver uddannet af DGI. Planen er, at vi favner bredt. For eksempel vil der være plads til seniorer, der kan være her om formiddagen, siger Casper Schmidt.

Byggeriet af den nye hal gik i gang i november. Det er det lokale firma J. Falk Petersen, der har bygget hallen. Foto: Henrik Kruse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Efter lokalplanbommert: Varde Bolig Administration lægger Ingeniørgruppen på køl

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce