I 2006 troede initiativtagerne, at hallen stod klar i 2008. De blev klogere, men fortsatte ufortrødent med at samle penge ind.
Kolding: Når det bliver tid til indendørs fodbold, står hallen klar. Eleverne på Sjølund-Hejls Skole er kun et stenkast fra hallen, når der er idræt på skemaet. Og hvis man vil med på fitness-bølgen, så står maskinerne klar i Sjølund Multiarena, der blev officielt indviet fredag eftermiddag.
- Det er virkelig godt. Jeg er rigtig glad for sport, og nu slipper vi for, at vi skal køre til sport, siger Emil Engberg Pedersen, der er 12 år. Han er ret sikker på, at når badmintonsæsonen nærmer sig, er han klar med fjerbold og ketcher.
Den første mail blev sendt af sted til Kolding Kommune i august 2006, og 11 år efter blev den røde snor klippet.
- Det var ikke sådan, at der var vild begejstring i Kolding Kommune. Vi var nok også lidt naive. Vi troede faktisk i 2006, at hallen ville stå færdig i 2008. Det gjorde den ikke, men i stedet arrangerede vi et cykelløb for at samle penge ind, og det gik over al forventning. Vi fik 320.000 kroner i kassen. Der fik vi blod på tanden, siger Carsten Breum Thomsen, der er formand for haludvalget og Sjølund Idrætsforening. I 2012 gentog de sponsorløbet. Igen med stor succes.
Kort om hallen
Fire af initiativtagerne har været med fra begyndelsen: Lisbeth Stigkær, Niels Erik Bendtsen, Christian Bramsen og Carsten Breum Thomsen. Byggeriet startede i november 2016. Det er det lokale firma J. Falk Petersen, der har stået for at opføre hallen, der er på 1100 kvadratmeter.
Fitness for alle
- Nu begyndte det at ligne noget, siger Carsten Breum Thomsen, og sammen med legater har haludvalget indsamlet cirka 2,1 millioner kroner ind. Derudover har den selvejende institution fået hjælp af kommunen og der er optaget et lån. Samlet er der bygget for lidt over otte millioner kroner.
De lokale krolfspillere har allerede meldt deres ankomst og vil bruge hallen, når det rusker uden for, og de første fitness-medlemskaber blev tegnet i går, fortæller formanden for fitness-udvalget Kasper Schmidt.
- Kongstanken er, vi skal mindske barrieren for, at folk kommer i gang. Du kan komme hele døgnet. Vi har instruktører, der bliver uddannet af DGI. Planen er, at vi favner bredt. For eksempel vil der være plads til seniorer, der kan være her om formiddagen, siger Casper Schmidt.