Annonce
Aabenraa

11-årig druknede i Frankrig: Niklas var en smilende dreng

Den 11-årige dreng, der mandag den 6. juli faldt over bord fra en vandcykel og tre dage senere blev bjærget af dykkere i den sydfranske sø Lac de Saint-Cassien, var Niklas Hünersen fra byen Uge nær Aabenraa. Nu knytter hans forældre ord til deres afdøde søn, som havde livet foran sig.

Annonce

En smilende og livsglad knægt fra Uge har forladt denne verden i en alt for tidlig alder.

Niklas Hünersen var den 11-årige dreng, som for to uger siden omkom i en tragisk drukneulykke i Frankrig, da han under en ferie med sin familie faldt af en vandcykel midt på søen Lac de Saint-Cassien tæt på Cannes.

I tre dage ledte franske myndigheder i form af politi og marinesoldater efter Niklas, inden liget af ham blev bjærget af dykkere i søen.

Nu er forældrene, Hella og Nikolai, kommet tilbage til Danmark sammen med Niklas' fire søskende.

- Niklas var en dreng i sin bedste alder, som aldrig havde fejlet noget og altid smilte. Han var kommet i den alder, når han både havde mod på det hele og samtidig var begyndt at vise omsorg over for andre, fortæller Hella Hünersen.

- Han var også kommet i den fase af livet, hvor han lærte at lave praktiske ting. Niklas og jeg havde flere far/søn-øjeblikke, hvor jeg havde lært ham at slå græsset og også forklarede ham, hvordan en bil og dens motor hænger sammen, supplerer Nikolai Hünersen.

Niklas Hünersen skulle efter sommerferien være begyndt i 5. klasse på den tyske privatskole i Aabenraa. Matematik og naturfag var Niklas særligt glad for, men også idræt vakte begejstring hos den 11-årige elev.

- Jeg husker engang, at Niklas måtte bæres af sin storesøster efter skolernes årlige motionsdag. Han havde simpelthen givet alt, hvad han havde i sig. For sådan var han som person. Dedikeret og konkurrencepræget, siger Nikolai Hünersen.

Også ridning og mountainbike optog meget af Niklas Hünersens fritid. Svømning var også en af hans styrker, konstaterer Hella Hünersen.

- Men han tænkte meget over sikkerhed, når han var af sted. Han red eller cyklede aldrig uden hjelm og beskyttelse. Desuden var han meget bevidst om de farer, der kunne opstå ved blandt andet at svømme i vandet, fortæller Nikolai Hünersen.

Tragisk uheld

Den skæbnesvangre feriedag i Frankrig var Niklas sammen med sin mor og tre søskende ude på den dybe sø, hvor de havde lejet en vandcykel med en mindre rutsjebane påmonteret.

Hvad der ledte til ulykken, vides ikke med sikkerhed.

Men Hella Hünersen hørte på et tidspunkt en dunkende lyd fra bådens ene side. Herefter spottede hun Niklas ved vandoverfladen i en stilling, der mest af alt mindede om, at han kiggede efter fisk i det klare vand.

Få øjeblikke senere forsvandt han fra søens overflade. Han blev først fundet igen tre dage senere trods en ihærdig søgen fra både familie og andre vandcyklister i sekunderne efter.

- Det kom jo som et chok for os alle. Pludselig var min elskede søn bare væk. Han havde hele verden foran sig, fortæller Hella Hünersen.

- Man bærer jo rundt på noget skyldfølelse. Men det er nok en normal proces. Vi har i hvert fald bare brug for tid til at komme os over tabet, tilføjer Nikolai Hünersen.

Niklas Hünersen begraves onsdag i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce