Annonce
Haderslev

11 blev drop-in døbt

Drop-in dåb gentages i Haderslev Domkirken til marts. Arkivfoto: Peter Leth Larsen/Scanpix
Voksne, teenagere og børn var iblandt, da en kirke i Haderslev gav mulighed for at komme ind fra gaden og blive døbt.

HADERSLEV: 11 mennesker benyttede sig af muligheden for at blive døbt, da Gammel Haderslev Kirke lagde rum til den første drop-in dåb i Haderslev Kommune.

Drop-in dåb har i de senere år bredt sig over hele landet og så dagens lys i det storkøbenhavnske område, hvor antallet af børn, der bliver døbt, er lille og antallet af mennesker, der ikke er medlemmer af Folkekirken, omvendt er højt.

Også i Haderslev var baggrunden for initiativet, at flere ikke blive døbt som børn, og på hvert konfirmations-hold er der næsten altid børn, der skal døbes først.

Ved den første drop-in dåb i Haderslev deltog både voksne, børn og teenagere, fortæller sognepræst i Haderslev Domsogn, Kirsten Münster.

Annonce

Blufærdighed

Fælles for deltagerne var, at de i længere tid havde overvejet at blive døbt, men gerne ville undgå den store fest eller var for blufærdige til at stille sig til skue foran menigheden under en ordinær gudstjeneste.

Drop-in dåben blev foretaget af sognepræst i Gammel Haderslev Kirke, Jakob Damm Knudsen, sammen med to andre præster og en håndfuld frivillige. Før dåben havde deltagerne en kort samtale med præsten.

Selv om ideen er, at folk kan gå ind fra gaden og blive døbt ved et enkelt ritual, har præsterne bestræbt sig på at fastholde alvoren.

Næste drop-in dåb finder sted i Haderslev Domkirke lørdag den 7. marts mellem klokken 14 og 17. Man skal blot møde op med billedelegitimation, sygesikringsbevis samt eventuelle vidner.

For Folkekirken har drop-in dåben en indlysende bonusgevinst: De døbte forlader kirken som medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Kolding

Uheld skabte massiv kø ved Kolding

Annonce