Annonce
Haderslev

11 blev drop-in døbt

Drop-in dåb gentages i Haderslev Domkirken til marts. Arkivfoto: Peter Leth Larsen/Scanpix
Voksne, teenagere og børn var iblandt, da en kirke i Haderslev gav mulighed for at komme ind fra gaden og blive døbt.
Annonce

HADERSLEV: 11 mennesker benyttede sig af muligheden for at blive døbt, da Gammel Haderslev Kirke lagde rum til den første drop-in dåb i Haderslev Kommune.

Drop-in dåb har i de senere år bredt sig over hele landet og så dagens lys i det storkøbenhavnske område, hvor antallet af børn, der bliver døbt, er lille og antallet af mennesker, der ikke er medlemmer af Folkekirken, omvendt er højt.

Også i Haderslev var baggrunden for initiativet, at flere ikke blive døbt som børn, og på hvert konfirmations-hold er der næsten altid børn, der skal døbes først.

Ved den første drop-in dåb i Haderslev deltog både voksne, børn og teenagere, fortæller sognepræst i Haderslev Domsogn, Kirsten Münster.

Annonce

Blufærdighed

Fælles for deltagerne var, at de i længere tid havde overvejet at blive døbt, men gerne ville undgå den store fest eller var for blufærdige til at stille sig til skue foran menigheden under en ordinær gudstjeneste.

Drop-in dåben blev foretaget af sognepræst i Gammel Haderslev Kirke, Jakob Damm Knudsen, sammen med to andre præster og en håndfuld frivillige. Før dåben havde deltagerne en kort samtale med præsten.

Selv om ideen er, at folk kan gå ind fra gaden og blive døbt ved et enkelt ritual, har præsterne bestræbt sig på at fastholde alvoren.

Næste drop-in dåb finder sted i Haderslev Domkirke lørdag den 7. marts mellem klokken 14 og 17. Man skal blot møde op med billedelegitimation, sygesikringsbevis samt eventuelle vidner.

For Folkekirken har drop-in dåben en indlysende bonusgevinst: De døbte forlader kirken som medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce