Annonce
Livsstil

110 frivillige giver 700 vandhunde en hånd i Hvide Sande: - Det er så nemt at lave events i den her by, for her er så mange, der gerne vil hjælpe

Projektleder på den store Waterz-festival i Hvide Sande, Katrine Kock Frandsen, har en del kontakter at holde styr på i disse dage, hvor omkring 700 surfere fra ind- og udland gør sig klar til at få vind i sejlene på vestkysten. Foto: Johan Gadegaard
Årets udgave af Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, tegner til at blive den største nogensinde.

Hvide Sande: Efter halvandet års tid med et corona-spøgelse flagrende uhyggeligt i vinden er Danmark nu ved at slippe af med striben af restriktioner.

Det skaber glæde hos Katrine Kock Frandsen, der er projektleder på Nordens største vandsportsfestival, Waterz, der fredag morgen lægger fra land i Hvide Sande:

- Der er kæmpe interesse for at deltage i år efter, at vi måtte nedskalere sidste år på grund af corona. Nu er vi fri af alle typer begrænsninger, og det betyder, at vi kan lave det Waterz, vi plejer - og mere til, siger hun.

Annonce

Festivalen tiltrækker op mod 700 surfere fra ind- og udland, og dermed tegner 2021-udgaven af Waterz til at blive den største nogensinde.

Vi planlægger og planlægger, og når vi så kommer ud i virkeligheden, er der altid noget, vi er nødt til at lave om

Katrine Kock Frandsen, projektleder

De seneste dage har været en anelse hektiske i festivalledelsen, da der er meget at holde styr på, når så mange deltagere rykker ind i Hvide Sande, hvor der også er udsigt til mange tilskuere:

- Vi planlægger og planlægger, og når vi så kommer ud i virkeligheden, er der altid noget, vi er nødt til at lave om, tilføjer 42-årige Katrine Kock Frandsen.

Omkring 110 frivillige

Det er en stor opgave, der skal løftes, og derfor er Katrine Kock Frandsen glad for, at et stærkt team af frivillige byder sig til:

- Det er så nemt at lave events i den her by, for her er så mange, der gerne vil hjælpe. Der er mange opgaver, der skal løses. Jeg tror, vi er ved at være i mål, men der er vist en enkelt morgen, hvor vi godt kan bruge lidt flere frivillige, siger projektlederen, der er medejer af virksomheden om-hu i havnebyen.

Jesper Christiansen, der er koordinator for de mange frivillige ved Waterz, har samme holdning:

- Vi har en flok gengangere, der har været med i mange år, men som noget positivt har vi også fået nogle nye med i år, siger han om korpset af frivillige, der tæller omkring 110 ansigter.

- Vi kommer ikke op på niveau med Smuk Fest, men vi har en ambition om at skabe et fællesskab blandt de frivillige med forskellige aktiviteter i løbet af året, tilføjer Jesper Christiansen, der videre siger, at 'vi vil gerne have så mange med som muligt, så det ikke bliver en belastning for den enkelte.'

Annonce

En del af fællesskabet

De Waterz-frivillige bliver forkælet med mad under deres vagttjans, lige som de også får en lækker trøje og fri adgang til aftenfest.

Om de mange udstrakte hænder siger projektleder Katrine Kock Frandsen:

- Det betyder alt. Uden hjælpere var der intet Waterz. Det er så dejligt, at folk byder ind alle steder fra. Vi har en god blanding af unge og ældre fra hele landet. Også folk, der som sådan ikke er til vandsport. De kommer til Hvide Sande for at være en del af fællesskabet, og vi prøver at passe godt på dem. Vi vil gerne anerkende, at det er et stort stykke arbejde, de udfører.

I det lys forklarer Katrine Kock Frandsen eksempelvis, at der i tiden fra fredag 3. september til lørdag 11. september skal laves 1500 måltider i festivalkøkkenet; til bespisning af frivillige og forskellige samarbejdspartnere.

Annonce

I dyst tværs over fjorden

I weekenden byder Waterz blandt andet på Europas bedste standup-paddlere i dyst tværs over Ringkøbing Fjord - med Danmarks to største stjerner, Casper Steinfath og Christian 'Polar Bear' Andersen, i feltet - DM i surf ved Sydstranden samt en ekstrem-konkurrence for danske livreddere.

Overflødighedshornet rummer flere godter fra mandag og seks dage frem, hvor nogle af verdens bedste kitesurfere satser på god vind ved Sydmolen i Hvide Sande, når der står GKA Kite World Tour i kalenderen.

I de kommende dage bliver der masser af aktivitet på Vesterhavet og på Ringkøbing Fjord, når Nordens største vandsportsfestival, Waterz, sætter sit præg på Hvide Sande-området. Foto: Brian Engblad

Som Katrine Kock Frandsen siger det, så er 'vejrudsigten altid lidt en joker,' men umiddelbart ser det fornuftigt ud. I hvert fald loves der masser af sol, og vinden må vandsportsfolket tage lidt, som den kommer.

Jesper Christiansen glæder sig til at opleve masser af aktivitet på både fjorden og på havet:

- Og så glæder jeg mig til at opleve, at vi alle er med til at løfte opgaven. Og jeg glæder til at se store smil rundt omkring - også blandt publikum, siger den 47-årige windsurfer, der i sin almindelige hverdag varetager et job som teamleder for digital læring i Bestseller-koncernen.

Gratis glæder

I forbindelse med Waterz, Nordens største vandsportsfestival, er det muligt at deltage i forskellige, gratis aktiviteter rundt om i Hvide Sande - her har du et lille udvalg:

Fredag 3. september fra kl. 17.30: Prøv kræfter med surfing og stand up paddling - ved Westwind Surf Café på Tungevej.

Lørdag 4. september kl. 9.00: Start dagen på den bedst mulige måde med en omgang yoga - ved Westwind Nord på Gytjevej.

Lørdag 4. september fra kl. 15.00: Tag dit skateboard eller dine rulleskøjter under armen og kom og skate sammen med andre - ved Arken på Nørregade.

Søndag 5. september fra kl. 10.00: Er du mellem 8 og 18 år, kan du prøve kræfter med en tur på vandski - ved Kabelpark på Gytjevej.

Lørdag 11. september kl. 10.00: Gå med ned på stranden for at samle skrald og for at høre om maritimt affald og genbrug af havplast - ved Waterz-eventområdet på Tungevej.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg rettigheder, hvis jeg ikke har del i forældremyndigheden over mit barn?

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Haderslev

Bierfesten er udsolgt: - Det er gået over al forventning

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce