Annonce
Erhverv

114 nye virksomheder skabte knap 1900 arbejdspladser

Også 954 industriarbejdspladser fordelt på 18 virksomheder kom der til Slesvig-Holsten sidste år.
Annonce

KIEL: Trods markant dårligere rammebetingelser under coronaepidemien valgte 114 nye virksomheder at slå sig ned i Slesvig-Holsten i 2020. Dermed blev der skabt 1872 nye arbejdspladser. Det oplyste delstatens økonomiminister, Bernd Buchholz, da han præsenterede årsrapporten for den erhvervsmæssige udvikling.

Sammenlignet med det foregående år sank antallet af nye virksomheder kun svagt med i alt fire firmaer. Til gengæld blev der skabt betydelig færre arbejdspladser. I 2019 opstod der 3408 nye job i firmaer, der valgte at slå sig ned i Slesvig-Holsten. Alene Amazon oprettede rundt regnet 500 nye stillinger fordelt på tre distributionscentre.

Flertallet af de nye arbejdsgivere i Tysklands nordligste delstat arbejder i den digitale branche. Det gælder for 26 af de i alt 114 virksomheder. Det betød et plus på 130 arbejdspladser. På andenpladsen kom aktiviteter inden for vedvarende energi med 14 nye arbejdsgivere og 250 job,

Langt de fleste nye virksomheder i Slesvig-Holsten var tyske. Men også ti udenlandske firmaer valgte at slå sig ned i forbundslandet i 2020. Tre kom fra Danmark, tre fra Letland, men der kom hver et enkelt nyt firma fra henholdsvis Schweiz, Estland, Australien og Kina.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Vejen For abonnenter

Region Syddanmark erkender problemer med bestilling af vaccine-tid: - Det er ikke nemt at finde rundt i for borgerne

Annonce