Annonce
Vejen

12 er blevet testet positive for covid-19

Covid-19 testbilen tog lørdag opstilling ude for Trivselshuset Trekanten. Her kunne folk bare møde op og blive testet for Corona uden tidsbestilling. Foto: Morten Stricker
En elev på Vejen Business College har været smittet med covid-19. Vedkommende er dog blevet raskmeldt igen. På Vejen Gymnasium er to elever blevet testet positive for covid-19, og 11 elever er blevet sendt hjem med fjernundervisning.
Annonce

Vejen Kommune: Smitten med coronavirus i Danmark er for længst også blevet konstateret i Vejen Kommune. På Statens Serum Instituts hjemmeside blev det torsdag oplyst, at i den seneste uge er 12 personer i kommunen blevet testet positive for covid-19.

En af de smittede personer er en elev på Vejen Business College (VBC), hvor forstander Morten Kornerup-Bang fortæller, at Vejen Business College fredag havde modtaget en melding om, at vedkommende var blevet smittet med covid-19.

- Det var dog ikke sket på Vejen Business College, men i vedkommendes private omgangskreds. Vi reagerede straks og sendte alle i den pågældende klasse samt de lærere, som havde undervist klassen, hjem med besked om, at de skulle blive hjemme mandag, tirsdag og onsdag, lade sig teste for covid-19 og ellers deltage i vores fjernundervisning, siger Morten Kornerup-Bang.

Den pågældende elev siden blevet meldt rask igen, ligesom resten af klassen er blevet testet negativ.


Vi har allerede aflyst alle fester, studieture og fredagscafeer i år.

Morten Kornerup-Bang, forstander


- På Vejen Business College vil vi i den slags tilfælde hellere lade teste en gang for meget end en gang for lidt.  Men sådan, som smitten allerede har bredt sig i resten af landet, bliver det nok desværre ikke sidste gang, vi kommer til at opleve noget lignende. Vi har allerede taget alle nødvendige forholdsregler og fortalt vores elever, at de også i fritiden skal undlade at være for mange samlet, holde afstand og lade være med at feste. Her på Vejen Business College, har vi allerede aflyst alle fester, studieture og fredagscafeer i år, siger Morten Kornerup-Bang.

Annonce

To klasser berørt

På Vejen Gymnasium er to elever blevet smittet med covid-19. Det oplyser rektor Lars Amdisen Bossen. Det er to elever, som er i familie med hinanden, og som har været på den samme familietur, hvor der havde været en anden tilstede, som var blevet smittet.

- Derfor har vi sendt henholdsvis fem og seks elever i to forskellige klasser hjem til fjernundervisning.  De har fået besked på, at de skal lade sig teste og  komme tilbage efter to negative testresultater, siger Lars Amdisen Bossen og fortæller, at ingen af elevernes lærere er blevet sendt hjem.

Også på Vejen Gymnasium er alle planlagte fester, fredagsbarer og lignende blevet aflyst. Det samme er en enkelt studietur til Tjekkiet.

Der har også været et enkelt tilfælde af coronasmitte i Veerst-Bække Børnehaves vuggestue. Her er der en medarbejder som er blevet testet positiv, oplyser afdelingschef Jakob Vejlø, Børn og Familie, Vejen Kommune.

- 15 børn på stuen og tre medarbejdere er derfor blevet sendt hjem, og vi har skrevet et brev til børnenes forældre med vejledning om, hvordan de skal forholde sig, siger Jakob Vejlø.

Forældrene har således to muligheder enten at lade børnene teste eller beholde børnene hjemme, indtil der er sikkerhed for, at de ikke er blevet smittet.

- For nuværende har jeg jeg ikke hørt, at nogen af børnene skulle være blevet smittet, siger Jakob Vejlø.

Vejledning for forældre

Sundhedsstyrelsen har skrevet en pjece med vejledning til forældre omkring coronasmitte blandt børn.

Læs pjecen på internettet - søg med Google: "Har dit barn symptomer, der kan være COVID-19, eller er der smitte i dit barns dagtilbud eller skole?"

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce