Annonce
Livsstil

12 mænd og kvinder tester Ribe-områdets muligheder for cykelturisme

Højeskoleleder Mads Thybo (midt i billedet) kører selv med på turen for at teste turen. Her forlader gruppen Ribe Hotel og kører mod Mandø. Foto: Lars Fahrendorff
Fanø Højskole sætter gang i forsøg med nyt sommerkursus på to hjul. Det rammer også Ribe og Mandø.

Ribe/Fanø: Ikke kun Fanø og Esbjerg, men også Ribe og Mandø får nu glæde af det nye turismesamarbejde mellem Fanø og Esbjerg Kommune. Fanø Højskole er igang med at arrangere en firedages cykeltur for højskolens kursister, Cykel-øcruise, og den tur har fået vokseværk.

- Vi har tidligere cyklet en del på Fanø, men vi har længe puslet med ideen om et øhop i Vadehavet med cykler. Så vi kontaktede Destination Vadehavskysten, der foreslog en rute, hvor vi også kommer forbi Ribe, Mandø og Kammerslusen, fortæller forstander Mads Thybo.

Turen testes netop i denne uge, og Destination Vadehavskysten har sendt to testpiloter med, som begge kommer fra Vejen. Onsdag nåede cyklistgruppen til Ribe ad Digevejen efter en tur omkring Kammerslusen. Her har gruppen på 12 mænd og kvinder overnattet på Hotel Ribe, inden de torsdag morgen satte kursen mod Mandø.

Annonce

Testpiloter

De to testpiloter, som er søstre, er begejstrede.

- Kombinationen af at være fysisk aktiv og stoppe op og se på både kultur og natur er rigtig god. Når vi cykler snakker vi også godt sammen og det er nemt at blive en del af gruppen, forklarer Martha Lautrup Nielsen, der ikke kendte nogen af deltagerne på forhånd.

Både Ellen og Martha Lautrup Nielsen er kommet med forslag til ændringer. Blandt andet mener de, at turen bør være for folk over 60 år, og ikke som planlagt for folk ned til 50 år.

- Det går ikke stærkt, når vi cykler. Alle kan være med, så det er nok bedre at sætte alderen lidt op, mener Ellen Lautrup Larsen.

De mener i det hele taget, at den største forhindring for interessen kan være usikkerhed på, om det går for langsomt eller for hurtigt. For indholdet fejler ikke noget.

- Men nogle har el-cykler, andre almindelige cykler. Og hvis nogle af deltagerne kommer langt foran, så tager de bare en pause og venter på de andre. Det kan man sagtens finde ud af, siger Martha Lautrup Nielsen.


Når vi cykler snakker vi også godt sammen og det er nemt at blive en del af gruppen

Martha Lautrup Nielsen, testpilot


Annonce

Vind i håret

Turen går forbi en række seværdigheder, blandt andet forbi gallerier, kunstmuseum og Vadehavscentret, og der indgår en historisk byvandring i Ribe. Men der er naturligvis også frokost og kaffe på udvalgte spisesteder undervejs.

- Vi har et motto, der hedder "Vind i håret og Vadehavet i blodet". Det er jo godt at være aktiv, og bruge kroppen. Og så har vi jo nogle rigtig stærke turistmål inden for cykelafstand her i området med Fanø, Ribe og Mandø. Det forventer vi os en del af, forklarer højskoleleder Mads Thybo.

Har man ikke selv en cykel til at bruge til turen, eller kommer langvejs fra, så kan man også leje en cykel på Fanø.

Turen bliver alt i alt på cirka 150 kilometer fordelt på fire dage.

Ellen og Martha Lautrup Nielsen er med på tur for destination Vadehavskysten for at være "testpiloter" på turen. De kommer fra Vejen. Foto: Lars Fahrendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce