Annonce
Vejen

12 unge tramper ud på udfordrende cykeltur

Billedet her er fra 2019, da det års unge cykelhold blev sendt ud på en cykeltur fra Torvet i Brørup  mod Alpe d'Huez i Frankrig - en cykeltur på 1400 kilometer.  Årets hold af unge cyklister skal også ud på en lang tur, men på grund af corona bliver ruten inden for Danmarks grænser. Arkivfoto: Dorthe Andresen

Vejen: Lørdag den 12. juni drager deltagerne i "Bike 2021- Vejen til Toppen" ud på deres livs nok mest udfordrende cykeltur. De skal gennemføre 12 etaper og tilbagelægge omkring 1500 kilometer på 13 dage.

De 12 unge, som gennem flere måneder har forberedt sig på turen, bliver sendt Danmark rundt. Formålet med projektet er at opbygge de unges selvværd, fysik og almene erhvervsmæssige kompetencer via fysisk og mental træning.

Formanden for udvalget arbejdsmarked og integration, Frank Schmidt-Hansen, sender holdet afsted fra BUC/Brørup. Omkring klokken 10.15 cykler deltagerne en tur rundt om rådhuset i Vejen og så videre ud på ruten.

Annonce

De 12 unge har siden januar været med i  projektet, der er et samarbejde mellem Vejen Kommunes Beskæftigelses- og Udviklingscenter (BUC) og jobcenter Vejen.

I de seneste måneder har deltagerne været på flere virksomhedsbesøg for at få indblik i en dagligdag i virksomhederne. Virksomhedspraktik har der været plads til på træningsfrie dage eller i fritiden. De unge har været på en rejse, hvor de har fået skubbet til egne grænser og har oplevet, at de har flere ressourcer end de selv tror.

Det har været nødvendigt at ændre det afsluttende forløb, så ruten gennem Tyskland og Frankrig med mål på toppen af Alpe d' Huez er skiftet ud med Danmark rundt. Beslutningen er truffet i samråd med den danske ambassade i Berlin og Paris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce