Annonce
Kolding

120 har vist interesse for at bo i husbåd i Marina City

Sådan her kan en husbåd eksempelvis se ud. Denne er produceret af Zunshine Living og her ses den, da den for nylig præsenteret i Vejle Lystbådehavn. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Så er Kolding Lystbådehavn klar med lejekontrakter og takster for de kommende 29 husbådpladser i Marina City. Pladserne ventes klar til brug i foråret 2023.

Kolding: Det bliver formentlig intet problem for Kolding Lystbådehavn at få udlejet alle de 29 pladser til husbåde, som bliver en integreret del af den kommende kæmpemarina på sydsiden af fjorden, hvor det også er planen at opføre havnebydelen Marina City med omkring 400 boliger.

I hvert fald står der nu 120 navne på lystbådehavnens liste over interesserede, og havnens formand, Finn Mortensen, fortæller, at havnebestyrelsen nu har formuleret lejekontrakterne og fastsat priserne for, hvad det skal koste at have sin husbåd liggende i marinaen.

Forventningen er lige nu, at pladserne til husbådene er klar til at blive taget i brug i foråret 2023, såfremt planlægningen for Marina City falder på plads, men det er endnu ikke afklaret, hvornår de 29 pladser bliver sat på markedet.

Annonce

Fastboere

De kommende beboere i husbådene skal alle betale et indskud på 125.000 kroner og et depositum, som svarer til seks måneders leje.

"Huslejerne" for bådpladserne svinger mellem cirka 12.000 kroner og op til cirka 60.000 kroner årligt - alt afhængigt af husbådens placering og størrelse og dermed størrelsen af det lejede areal. Husbådpladserne anlægges langs ydermolen med udsigt og mulighed for to etager og langs nabobroen med mulighed for en etage - og det er selvfølgelig dyrest at slå sig ned langs ydermolen.

Det er her langs ydermolen og den næste bro, at husbådene skal ligge i den nye kæmpemarina. Illustration: Kolding Kommune

Finn Mortensen oplyser, at man kan få en lejekontrakt på minimum 20 år og måske også 30 år.

- Det afhænger af, hvad man har brug for til at finansiere sin husbåd, som typisk er en investering på en-to millioner kroner, forklarer han.

Og husbådfolket skal ikke regne med, at de kan tjene penge på udlejning.

- Vi vil ikke have, at husbådene lejes ud til air-bnb, og de må ikke bruges som sommerhuse. Vi vil have fastboere, for vi vil ikke have alle mulige løbende til og fra. Selvfølgelig kan man godt få lov at leje sin båd ud i en periode, hvis man eksempelvis skal udstationeres for sit arbejde - men så skal det godkendes af lystbådehavnens bestyrelse, fortæller Finn Mortensen.

Havneformanden glæder sig til, at den nye marina med omkring 1000 bådpladser og altså 29 husbådpladser bliver en realitet.

-  Husbådene kan jo være med til at skabe liv på havnen året rundt, og det er en spændende måde at bo på, mener han.

Marina City

  • Marina City er under udvikling ved Marina Syd ved Skamlingvejen.
  • Planen er, at der her skal bygges op til 400 boliger og anlægges 1000 bådepladser. Marinaen skal samle den nuværende Lystbådehavn Nord og Marina Syd i en kæmpemarina.
  • Lokalplanforslaget for Marina City har været i offentlig høring i otte uger frem til midnat den 29. juni.
  • Kolding Byråd skal tage endeligt stilling til indsigelserne og lokalplanforslaget i løbet af få uger.
  • For at Marina City kan realiseres i overensstemmelse med det nuværende planforslag, skal Kystdirektoratet derefter godkende det, og Miljøstyrelsen skal give en klapningstilladelse til 360.000  kubikmester havbund, som skal graves op og dumpes ved Trelde Næs. 
  • Endelig afklaring ventes i løbet af få måneder.
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce