Annonce
Kolding

120 nye familieboliger i støbeskeen ved Mosevej

Det er her indenfor det stiplede areal, at de seks punkthuse med i alt 120 lejligheder skal bygges. Gårdbebyggelserne til venstre er de senest opførte familieboliger i Hørparken ved Mosevej, og midt i billedet er det den gamle ombyggede fabriksbygning, der i dag huser ungdomsboliger. llustration: Fra lokalplanen
Ejendomsselskabet Heimstaden er allerede nu klar til at bygge yderligere 120 familieboliger i Hørparken ved Mosevej. Det er kun knap to år siden, at de seneste 111 var klar til brug.

Kolding: Så er ejendomsselskabet Heimstaden  klar til at fuldende boligområdet Hørparken, som har været undervejs i adskillige år ved den gamle hørfabrik på Mosevej, hvor nyt byggeri i dag supplerer en ældre fabriksbygning, der er bygget om til ungdomsboliger.

Det er ikke mere end knap to år siden, at Heimstaden færdiggjorde den seneste etape af Hørparken med 111 familieboliger - men nu er selskabet altså klar til at bygge de sidste seks punkthuse i hver fem etager.

Byggestarten har afventet, at Kolding Kommune skulle ændre den tidligere gældende lokalplan for området, fordi den foreskrev, at der kun måtte være tre boliger pr. etage.

Annonce

- Men det kunne bygherren ikke få økonomi i, så nu har vi lavet et tillæg til lokalplanen, der giver mulighed for fire boliger pr. etage. Men selvfølgelig har vi sikret, at alle andre forhold vedrørende opholdsarealer og parkering også går op, forklarer byplanlægger og arkitekt i by- og udviklingsforvaltningen Jakob Revsbeck.

30 flere

I alt giver den nye lokalplan mulighed for, at Heimstaden kan bygge 120 nye boliger i de seks punkthuse - altså 30 flere end den oprindelige lokalplan tillod, og dermed bliver der til slut i alt cirka 300 boliger i Hørparken.

De nye punkthuse kommer til at ligge lige ud mod Kolding Boldklubs baner og parcelhuskvartet Grønholtparken. Området er det højst beliggende i Koldings sydlige byområde, og mod syd ligger Hylkedalens naturområde med skove og overdrev, så beboerne får dejlig udsigt.

- Det ligger jo fantastisk. Stille, tæt på indkøb, motorvej og med en vildt god udsigt,   konstaterer Birgitte Kragh (V), formand for byrådets plan-, bolig- og miljøudvalg, som netop har godkendt det øgede antal boliger i Hørparken.

To beboere i Grønholtparken har gjort indsigelse mod lokalplan-ændringen og det øgede antal boliger. De mener, at flere boliger og dermed flere bilister i området vil gøre trafikbelastningen problematisk, hvis kommunen ikke samtidig gør tiltag for at afhjælpe stituationen på strækningen Mosevej og ud på Haderslevvej.

By- og udviklingsforvaltningen mener dog ikke, at de ekstra boliger umiddelbart giver anledning til, at der skal gøres noget ved vejnettet.

De seks nye punkthuse skal placeres sådan her i området. Illustration: Fra lokalplanen

Kort om Heimstaden

  • Heimstaden er et af nordens største ejendomsselskaber med fokus på boligudlejning.
  • Selskabet køber, udvikler og forvalter flere end 36.000 boliger i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Holland.
  • Heimstaden er en del af det norske investeringsselskab Fredensborg A/S. Den danske del af koncernen blev etableret i 2017, efter Heimstaden opkøbte selskab Nordic Property Management A/S.
Annonce
Erhverv For abonnenter

Tre venner fra 3.g bag nyt iværksætterfirma: Vil skrotte karkluden og sæbe til rengøring

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Hotel- og barejer sad midt i middagsselskab, da de nye restriktioner blev præsenteret: Mentalt er det næsten ikke til at holde til

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

KIF Kolding

Debuterende KIF Kolding-cheftræner håber sejr giver vinger - Klavs Bruun Jørgensen skal finde sønderjysk stabilitet

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce