Annonce
forside

1200 roser i rød kamp for stemmer

Socialdemokratiet stod klar med roser til folk foran Kvickly i Ringkøbing lørdag formiddag.

Ringkøbing: Kommunalvalget er gået ind i sin afgørende fase og i et sidste forsøg på at kapre stemmer inden tirsdag, gør flere af partierne en aktiv indsats hen over weekenden.

Lørdag formiddag havde Socialdemokratiets Sally Højriis og John G. Christensen derfor fundet de røde valgroser frem og placeret sig på parkeringspladsen ved Kvickly:

- Folk vil gerne have en rose. Det kan måske være med til at flytte noget hos folk, men ellers er folk glade for rosen og snakken, siger John G. Christensen.

Med få dage tilbage af kommunalvalget er der stadig op mod 20 procent af vælgerne, som er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds på tirsdag. Disse tvivler håber John på at fange med roserne:

- Vi skal bringe de sidste ud af deres tvivl. Vi har en stor mængde roser og vi stopper i hvert fald ikke før, vi er løbet tør, siger han.

Annonce

En ekstra indsats

Den røde rose er kendetegnende ved Socialdemokratiet og under hele valgkampen har rosen været brugt ved flere lejligheder. I den afgørende slutspurt har partiet gjort en ekstra indsats og fået leveret 1200 roser til den sidste weekend.

Disse bliver delt ud i hele kommunen, hvilket betyder, at lørdagens indsats fortsætter søndag:

- Jeg går også rundt i morgen og gør en sidste indsats. Det går normalt hurtigt, fordi der er mange folk, som tager imod en rose, siger Sally Højriis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce