Annonce
Varde

125 ansatte sendt hjem: Det giver travlhed hos BoConcept

Tillidsrepræsentant Karsten Jensen (63 år) har sammen med de tilbageværende i produktionen hos BoConcept i Ølgod travlt som aldrig før. Han forventer, at alle 125 hjemsendte vender tilbage den 10. juni. Privatfoto
Tillidsrepræsentant Karsten Jensen roser regeringens kompensationsordning, som BoConcept har gjort brug af. 125 timelønnede og funktionærer er sendt hjem, hvilket giver ekstra travlhed for de tilbageværende i produktionen.
Annonce

Ølgod/Herning: Som mange andre store produktionsvirksomheder har møbelkoncernen BoConcept med afdelinger i Ølgod og Herning gjort brug af regeringens kompensationsordning og sendt 125 af 250 ansatte hjem. De er sendt hjem med løn til og med den 9. juni.

- Jeg synes, det er en kanon god ordning. Det er bedre, end folk får fyresedlen, siger tillidsrepræsentant Karsten Jensen (63 år) fra BoConcept.

Han fortæller, at stemningen trods den megen uro og usikkerhed er god blandt de ansatte. Der har dog været lidt mumlen i krogene over, at de, der er sendt hjem, næsten har samme løn som dem, der lige nu pukler i produktionen.

Jeg synes, det er en kanon god ordning. Det er bedre, end folk får fyresedlen.

Tillidsrepræsentant Karsten Jensen, BoConcept

Annonce

100 meters afstand

Han er selv en del af nødberedskabet i produktionen, som består af 36 medarbejdere. Aftenholdet er lukket ned, hvilket giver ekstra travlhed på dagholdet.

- For os, der er tilbage, er der lige nu travlt som aldrig før. Vi springer rundt til mange maskiner, siger Karsten Jensen.

Han fortæller, at de tilbageværende i produktionen er folk, der har flere kompetencer og derfor er nøje udvalgt. Kantinen er lukket ned, og hver anden stol er fjernet i kantinen, så de ikke kan sidde overfor hinanden. Og så afspritter de sig som aldrig før.

- Vi holder afstand, og os med høreværn kan snakke med hinanden på 100 meters afstand, siger han med et glimt i øjet.

Annonce

Frygter ikke fyringer

Han håber og tror fortsat på, at alle kan vende tilbage til produktionen den 10. juni. Afskedigelser frygter han ikke i første omgang, da der nu er tydelige tegn på, at Asien er ved at vågne igen. Området udgør cirka en tredjedel af omsætningen hos BoConcept, som også har en indkøbsafdeling med 25 ansatte i Kina. Her er fabrikkerne og leverandørerne ved at åbne igen.

- Vi er kørt så langt ned, så vi mister masser af kompetence, hvis folk fyres, siger Karsten Jensen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Trekantområdet

Covid-19: Smittetal stiger mere i Fredericia end i nabokommuner

Annonce