x
Annonce
Varde

125 ansatte sendt hjem: Det giver travlhed hos BoConcept

Tillidsrepræsentant Karsten Jensen (63 år) har sammen med de tilbageværende i produktionen hos BoConcept i Ølgod travlt som aldrig før. Han forventer, at alle 125 hjemsendte vender tilbage den 10. juni. Privatfoto
Tillidsrepræsentant Karsten Jensen roser regeringens kompensationsordning, som BoConcept har gjort brug af. 125 timelønnede og funktionærer er sendt hjem, hvilket giver ekstra travlhed for de tilbageværende i produktionen.

Ølgod/Herning: Som mange andre store produktionsvirksomheder har møbelkoncernen BoConcept med afdelinger i Ølgod og Herning gjort brug af regeringens kompensationsordning og sendt 125 af 250 ansatte hjem. De er sendt hjem med løn til og med den 9. juni.

- Jeg synes, det er en kanon god ordning. Det er bedre, end folk får fyresedlen, siger tillidsrepræsentant Karsten Jensen (63 år) fra BoConcept.

Han fortæller, at stemningen trods den megen uro og usikkerhed er god blandt de ansatte. Der har dog været lidt mumlen i krogene over, at de, der er sendt hjem, næsten har samme løn som dem, der lige nu pukler i produktionen.

Annonce
Jeg synes, det er en kanon god ordning. Det er bedre, end folk får fyresedlen.

Tillidsrepræsentant Karsten Jensen, BoConcept

100 meters afstand

Han er selv en del af nødberedskabet i produktionen, som består af 36 medarbejdere. Aftenholdet er lukket ned, hvilket giver ekstra travlhed på dagholdet.

- For os, der er tilbage, er der lige nu travlt som aldrig før. Vi springer rundt til mange maskiner, siger Karsten Jensen.

Han fortæller, at de tilbageværende i produktionen er folk, der har flere kompetencer og derfor er nøje udvalgt. Kantinen er lukket ned, og hver anden stol er fjernet i kantinen, så de ikke kan sidde overfor hinanden. Og så afspritter de sig som aldrig før.

- Vi holder afstand, og os med høreværn kan snakke med hinanden på 100 meters afstand, siger han med et glimt i øjet.

Frygter ikke fyringer

Han håber og tror fortsat på, at alle kan vende tilbage til produktionen den 10. juni. Afskedigelser frygter han ikke i første omgang, da der nu er tydelige tegn på, at Asien er ved at vågne igen. Området udgør cirka en tredjedel af omsætningen hos BoConcept, som også har en indkøbsafdeling med 25 ansatte i Kina. Her er fabrikkerne og leverandørerne ved at åbne igen.

- Vi er kørt så langt ned, så vi mister masser af kompetence, hvis folk fyres, siger Karsten Jensen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce