Annonce
Erhverv

125 kg helleflynder endte i køkkenet på Slukefter Kro

Kroejer Torben Skaarup (til venstre) i snak med fiskemanden, som leverede den 125 kg tunge helleflynder til Slukefter Kro. Foto: Stine Hygum
En kæmpestor helleflynder løb torsdag middag med opmærksomheden på Slukefter Kro. Fisken var omkring 180 cm fra hoved til hale.

VEDSTED: Der er næppe nogen fisk, der er blevet fotograferet så meget som den helleflynder, som torsdag middag blev afleveret ved Slukefter Kro.

Helleflynderen, der ankom pakket godt ind i is, var også af en vis størreløse. 125 kg viste vægten, da den blev vejet.

- Jeg synes bare, at det var lidt sjovt, sagde kroejer Torben Skaarup, om købet af fisken, som kostede omkring 10.000 kroner.

- Jeg har aldrig selv skåret i så stor en fisk, sagde kroejeren, inden den

Der skulle tre mand til at få fisken ud af kassevognen og fire mand til at få den op ad rampen op til køkkenet.

Her gik køkkenchef Didier Cassagneres i gang med at skære fisken ud.

Annonce
Der skulle ikke mindre end tre mænd til at hive fisken ud af kassevognen og op på rullebordet, så helleflynderen kunne komme ind i køkkenet. Foto: Stine Hygum

Får selskab af blomkål

- Den er på menuen i de kommende dage, afslørede Torben Skaarup og fortsatte:

- Fisken skal blandt andet serveres med brunet smør og blomkålspuré.

Den store helleflynder blev fanget i Kattegat og vakte også begejstring hos et par af kroens gæster, som gennem vinduet i døren fra receptionen kunne se Didier Cassagneres i gang med at filitere den godt 180 cm lange, en meter brede og 40-50 cm høje kæmpe fra havets dyb. Den største af alle fladfisk.

- Så vidt jeg ved, så er den største helleflynder, der er blevet fanget på omkring 215 kg. Den var vel 60 år gammel. Jeg vil skyde på, at denne her fisk på 125 kg er 30-40 år gammel, sagde Torben Skaarup, der glædede sig til at komme til at smage fisken, som han selvfølgelig også fik foreviget på sin mobiltelefon.

Køkkenchef Didier Cassagneres gik i gang med at filitere den 125 kg tunge fisk, der i øvrigt var den største fisk, han nogensinde havde haft i sit køkken. Foto: Stine Hygum
Der blev både skubbet og hevet, da den store helleflynder skulle op ad rampen og ind i køkkenet på Slukefter Kro. Foto: Stine Hygum
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce