Annonce
Sydjylland

125 personer får en kedelig julehilsen fra Politiet

Det er en dårlig dag for politiet, når 125 personer overtræder fartgrænsen.

Der er en del personer, som kan gå og vente på en ekstra julegave. Det vil være en bøde og for nogle et klip i kørekortet fra politiet. Det er et meget trist tilfælde, mener faglig koordinator i færdseslafdelingen.

Annonce

– Det var mange. Det var rigtig mange, siger Kent Benfeldt, faglig koordinator i færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Første juledag - den 25. december - var der fartkontrol på Moltrup Landevej ved Haderslev, hvor 125 personer overtrådte hastigheden på blot seks timers kontrol.

– Jeg synes, at det er rigtig trist. Man bør aldrig have behov for at køre for stærkt, men det store antal sager overrasker mig specielt, når det var en helligdag, hvor folk havde fri og burde have ro til at køre hjemmefra i god tid, siger Kent Benfeldt.

Ud af de 125 personer kan 33 se frem til både bøde og et klip i kørekortet, da de har kørt for stærkt med mere end 30 procent.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fart slår ihjel

- Hastighed er med til at dræbe flest i trafikken, og hver gang en person kører for stærk, sætter man sig selv og andres liv på spil, siger Kent Benfeldt.

Når ulykken er ude, og personer bliver slået ihjel i en trafikulykke, er det politiet, der banker på døren for at underrette de efterladte. Og det er aldrig en oplevelse, som er særlig rar, fortæller Kent Benfeldt.

- Det er aldrig sjovt at banke på hos familier og fortælle dem, at de har mistet en af deres kære i en trafikulykke. Familier bliver knust og nogle kommer aldrig over det, siger han.

Derfor håber han, at flere folk vil sætte farten ned.

Det var en god dag

Anderledes var det den 27. december, hvor en fotovogn stod på Brovej i Broager. Her var der nul personer, der overtrådte fartgrænsen i løbet af de seks timer, hvor fartkontrollen stod på.

På et tweet takker Syd- og Sønderjyllands Politi de passerende folk for at have kørt efter reglerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det var jo en rigtig god dag. Vores mål er jo ikke at få sager om folk, der overtræder farthastigheden men at få reduceret gennemsnitsfarten, så der er færre dræbte og tilskadekomne i trafikken. Derfor var det en rigtig god dag, da ingen overtrådte hastigheden på Brovej, siger Kent Benfeldt og fortsætter med et lille budskab:

- Hvis folk vil sænke farten, vil der være færre trafikdræbte i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce