Annonce
Sydjylland

125 personer får en kedelig julehilsen fra Politiet

Det er en dårlig dag for politiet, når 125 personer overtræder fartgrænsen.

Der er en del personer, som kan gå og vente på en ekstra julegave. Det vil være en bøde og for nogle et klip i kørekortet fra politiet. Det er et meget trist tilfælde, mener faglig koordinator i færdseslafdelingen.

– Det var mange. Det var rigtig mange, siger Kent Benfeldt, faglig koordinator i færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Første juledag - den 25. december - var der fartkontrol på Moltrup Landevej ved Haderslev, hvor 125 personer overtrådte hastigheden på blot seks timers kontrol.

– Jeg synes, at det er rigtig trist. Man bør aldrig have behov for at køre for stærkt, men det store antal sager overrasker mig specielt, når det var en helligdag, hvor folk havde fri og burde have ro til at køre hjemmefra i god tid, siger Kent Benfeldt.

Ud af de 125 personer kan 33 se frem til både bøde og et klip i kørekortet, da de har kørt for stærkt med mere end 30 procent.

Artiklen fortsætter under billedet.

Annonce

Fart slår ihjel

- Hastighed er med til at dræbe flest i trafikken, og hver gang en person kører for stærk, sætter man sig selv og andres liv på spil, siger Kent Benfeldt.

Når ulykken er ude, og personer bliver slået ihjel i en trafikulykke, er det politiet, der banker på døren for at underrette de efterladte. Og det er aldrig en oplevelse, som er særlig rar, fortæller Kent Benfeldt.

- Det er aldrig sjovt at banke på hos familier og fortælle dem, at de har mistet en af deres kære i en trafikulykke. Familier bliver knust og nogle kommer aldrig over det, siger han.

Derfor håber han, at flere folk vil sætte farten ned.

Det var en god dag

Anderledes var det den 27. december, hvor en fotovogn stod på Brovej i Broager. Her var der nul personer, der overtrådte fartgrænsen i løbet af de seks timer, hvor fartkontrollen stod på.

På et tweet takker Syd- og Sønderjyllands Politi de passerende folk for at have kørt efter reglerne.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Det var jo en rigtig god dag. Vores mål er jo ikke at få sager om folk, der overtræder farthastigheden men at få reduceret gennemsnitsfarten, så der er færre dræbte og tilskadekomne i trafikken. Derfor var det en rigtig god dag, da ingen overtrådte hastigheden på Brovej, siger Kent Benfeldt og fortsætter med et lille budskab:

- Hvis folk vil sænke farten, vil der være færre trafikdræbte i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Flytter produktionen til Polen: Danfoss lukker fabrik i Kolding og nedlægger 335 stillinger

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];