x
Annonce
forside

13-årige skoleelever får op til tre timer og mindst 48 km til skole/retur

Læserbrev: Vi bor i Ansager skolekreds. Har ni km til skole, og kommunen løser befordringen upåklageligt. Skolen har i snit 21 børn/klassetrin og kommunens højeste undervisningseffekt.

Det er let at se på Varde Kommunekort, hvor der skal være overbygningsskoler for at bevare det gode produkt i hele Kommunen. Med højest 15 km til skole har vi noget at byde på her i naturen.

Lukker man Ansagers overbygning, skal vores 13-årige børn køre mindst 48 km om dagen til Næsbjerg/retur. Dertil kommer ventetid op til 60 minutter morgen og aften. Tre timer om dagen oven i en skolereform-lang skoledag. Urimelig dårlige rammer for undervisning af børn "I Naturen." Borgere vil protestere og sætte Statsforvaltningen på arbejde, før de flytter. Andre bliver tilbage i værdiløse boliger. Varde Kommune har skabt en ø inde midt i Jylland.

"Geografri"-skoler kommer der. Men hver gang Folkeskolen får 100 kr. får en Friskole kun 73 kr. Et urimeligt grundlag at opretholde Folkeskolens faglige niveau på. Og betalingsskole er ikke en mulighed for alle. Folketinget pålægger derfor regeringen at fremsætte lovforslag om lokal afstemning i skoledistrikter senest i oktober.

Kvalitet er vigtig, og en skole med 15 elever/klassetrin i snit er for lille. Dette strukturforslag har allerede har kostet 20 millioner i dårlig PR. Stands ulykken og vær tro mod "Vi i Naturen". Så genfinder vi stoltheden og bidrager med markedsføringen.

Hvis man har taget den forkerte hest, skal man stå af!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

112

Radioaktive kilder stjålet fra skole

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce