Annonce
Erhverv

13,5 mio. kr. til Aarhus-firma skal redde liv i hele verden

Mikkel Bo Hansen, CSO for Cercare Medical. Pressefoto
Aarhusianske Cercare Medical har i årevis forsket i at udnytte big data i diagnosticering af slagtilfælde. Nu har de fået 13,5 mio. kroner til et stort EU-projekt, som skal fintune metoden yderligere, så den blandt andet kan medtage regionale forskelle i diagnosticeringen. Det vil kunne højne præcisionen - og dermed også muligheden for at redde liv.

MIDTJYLLAND: Hos Cercare Medical i Aarhus er CSO Mikkel Bo Hansen ikke bange for at tage store ord i munden om den nyeste diagnosticeringsløsning:

- Vi mener faktisk, at det her er ’the missing link,’ som skal bruges til at skabe en teknologi med en høj nøjagtighed, uanset hvor i verden man bruger den. Det er meget, meget stærkt.

Firmaet har siden grundlæggelsen i 2013 arbejdet med klinisk diagnosticering, og dette har de tidligere – og med CDEU’s hjælp - modtaget 3,4 mio. kroner i EU-støtte til. Firmaets hidtidige udvikling har fokuseret på at anvende big data i diagnosticering af patienter med slagtilfælde, og den teknologi skal der nu bygges videre på med den nye EU-støtte i ryggen:

- Når man står med en patient med en blodprop, kan vores idé lave en ret præcis risikovurdering for behandling A, B og C. Her kan teknologien bruge big data til at fremskrive, om hjernevævet vil være dødt eller ej efter en given behandling, fortæller Mikkel Bo Hansen, som fortsætter:

- Men vores nyeste behandling tager så skridtet videre og vil kontinuerligt kunne lære af nye patienters data. Dermed vil den kunne tilpasses regionale forskelle i patientgrupper, og her har vi set fra studier, at det gør nøjagtigheden endnu højere. Det er derfor, vi mener, at det her er ’the missing link’ der gør, at værktøjet kan have en høj nøjagtighed – uanset hvor i verden man anvender det. Det er virkelig stærkt.

Annonce

Nyt fra EU

Nyt fra EU er leveret af Erhverv+ fra Midtjyllands kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office.

Kontoret er ejet af Region Midtjylland, regionens 19 kommuner samt Aarhus Universitet.

Midtjyllands EU-kontor hjælper virksomheder, insitutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.

Se mere på www.centraldenmark.eu eller kontakt det midtjyske erhvervsteam i EU på erhverv@centraldenmark.eu

Tre-fire nyansættelser

De 13,5 millioner kroner i EU-støtte kommer til at give nogle helt unikke muligheder for den lille SMV med 10 medarbejdere:

- Vi kan nu ansætte tre-fire medarbejdere fra projektets begyndelse, og det har jo enormt stor betydning, da det er altafgørende, at vi har personer inden for firmaet til at løfte de her projekter. Dermed giver støtten en betydelig indsprøjtning, fortæller Mikkel Bo Hansen.

Der er nemlig mange hurdles, som fortsat skal overvindes, før løsningen kan komme i brug:

- Nu kan vi tage skridtet til udviklingsstadiet og derefter på markedet. Vi kan for eksempel arbejde med regulatorisk dokumentation, klinisk test og afprøvning, for der er enormt mange opgaver, der ligger der, og her giver støtten en god delfinansiering.

Netop den gode delfinansiering fra EU’s side var grunden til, at Cercare Medical med CDEU’s hjælp valgte at søge EU om støtten til projektet:

- Man kan sige mange gode ting om nationale støtteordninger og instrumenter, men beløbene er typisk ikke så høje, at man kan lave projekter af denne størrelse. Nationalt kan vi typisk få støttet op til 33 procent af omkostningerne, mens vi med SMV-instrumentet kan opnå 70 procent støtte. Det betyder, at vi kan trykke meget hårdere på speederen i forhold til både udvikling og validering af løsninger, slutter Mikkel Bo Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce