Annonce
Aabenraa

13 elever sendt hjem: Aabenraa-skoler ramt af corona-smitte

Stubbæk Skole er sammen med Høje Kolstrup Skole nu blevet ramt af coronasmitte. Den smittede elev i Stubbæk her har dog ikke været i skole i ugen op til, vedkommende blev testet positiv, så her er kun yderligere to elever sendt i hjemmeisolation. Arkivfoto: Claus Thorsted
Onsdag blev 13 elever og syv lærere fra to af Aabenraa Kommunes folkeskoler sendt hjem, fordi tre elever er konstateret smittet med covid-19.
Annonce

Aabenraa: Så ramte coronaen også Aabenraa Kommunes folkeskoler.

Onsdag eftermiddag kunne skolechef Rasmus Andreassen fortælle, at to elever fra Høje Kolstrup og en elev fra Stubbæk Skole er blevet konstateret smittet med covid-19.

De tre smittetilfælde har resulteret i, at samlet set 13 elever og syv lærere nu befinder sig i hjemmeisolation, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

På Høje Kolstrup Skole drejer det sig om to søskende, der går på henholdsvis 2. og 4. årgang, og i samråd med opsporingsenheden fra Styrelsen for Patientsikkerhed er to elever fra 2. årgang, fem elever fra 4. årgang og syv medarbejdere ud over de to elever, som er konstateret smittet, sendt i hjemme-isolation.

Annonce

Alle forældre er orienteret

På Stubbæk Skole er det en elev fra 9. årgang, der er testet positiv for covid-19.

Eleven har imidlertid ikke været i skole i ugen op til den positive test og har derfor ikke været i kontakt med klassens øvrige elever. Af den grund er det kun den smittedes søskende og to andre elever, som indgår i kategorien "nære kontakter", der er blevet sendt hjem og skal testes.

Alle forældre til elever på de berørte årgange på både Høje Kolstrup Skole og Stubbæk Skole er blevet orienteret om smittetilfældene og de nærmere forhold, oplyser kommunen.

- Vi har på vores skoler stort fokus på at efterleve myndighedernes retningslinjer og forebygge smittespredning. Det er afgørende, at vi og familierne hjemme fortsat følger de givne retningslinjer, så vi sammen kan dæmpe smitten, siger skolechef Rasmus Andreassen.


Det er afgørende, at vi og familierne hjemme fortsat følger de givne retningslinjer, så vi sammen kan dæmpe smitten.

Rasmus Andreassen, skolechef Aabenraa Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce