Annonce
Billund

13 p-pladser får tidsbegrænsning på 30 minutter

Det er foran butikkerne, at der i Billunds bymidte vil være enkelte parkeringspladser, hvor det kun bliver tilladt at parkere i 30 minutter. Arkivfoto.

Det bliver foran butikkerne, at der på enkelte parkeringspladser kun bliver mulighed for 30 minutters parkering.

Billund: Det bliver i tidsrummet mellem klokken 9 og 20, at bilisterne i Billund skal huske at sætte deres p-skive.

Det er i forvejen besluttet, at der i både den indre og ydre p-zone vil blive etableret en tidsbegrænset parkering på to timer, og nu er der lagt op til, at det kun bliver i dagtimerne, at det er nødvendigt at stille p-skiven for at undgå en ubehagelig overraskelse fra parkeringsvagterne.

Inden for den indre p-zone, som i grove træk dækker Gammelbro, Hovedgaden og Butikstorvet, er der i alt cirka 110 parkeringspladser, og det er besluttet, at i alt 13 af disse parkeringspladser skal have en tidsbegrænsning på 30 minutter, mens det på resten af pladserne bliver tilladt at parkere bilen i to timer.

Annonce

13 pladser med 30 minutter

De pladser, hvor det kun bliver tilladt at parkere i 30 minutter, bliver to pladser foran Mr. Ebbe, to foran Den Jyske Sparekasse, tre pladser i den nordlige ende af Butikstorvet, tre på pladsen mellem Mamas og Frisør Lyhne, samt tre pladser langs Gammelbro foran Estate, Sydbank og Sportmaster.

Det er desuden besluttet, at syv ud af de cirka 90 parkeringspladser ved Billund Centret skal være tidsbegrænset til 30 minutter, mens det på resten af pladserne er tilladt at holde i to timer.

Billund Handelsforening har udtrykt ønske om tidsbegrænset parkering på en time i midtbyen, men foreløbig ligger Billund Kommune op til, at der i første omgang skal holdes fast i den allerede vedtagne model.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce