Annonce
Billund

13 p-pladser får tidsbegrænsning på 30 minutter

Det er foran butikkerne, at der i Billunds bymidte vil være enkelte parkeringspladser, hvor det kun bliver tilladt at parkere i 30 minutter. Arkivfoto.

Det bliver foran butikkerne, at der på enkelte parkeringspladser kun bliver mulighed for 30 minutters parkering.

Billund: Det bliver i tidsrummet mellem klokken 9 og 20, at bilisterne i Billund skal huske at sætte deres p-skive.

Det er i forvejen besluttet, at der i både den indre og ydre p-zone vil blive etableret en tidsbegrænset parkering på to timer, og nu er der lagt op til, at det kun bliver i dagtimerne, at det er nødvendigt at stille p-skiven for at undgå en ubehagelig overraskelse fra parkeringsvagterne.

Inden for den indre p-zone, som i grove træk dækker Gammelbro, Hovedgaden og Butikstorvet, er der i alt cirka 110 parkeringspladser, og det er besluttet, at i alt 13 af disse parkeringspladser skal have en tidsbegrænsning på 30 minutter, mens det på resten af pladserne bliver tilladt at parkere bilen i to timer.

Annonce

13 pladser med 30 minutter

De pladser, hvor det kun bliver tilladt at parkere i 30 minutter, bliver to pladser foran Mr. Ebbe, to foran Den Jyske Sparekasse, tre pladser i den nordlige ende af Butikstorvet, tre på pladsen mellem Mamas og Frisør Lyhne, samt tre pladser langs Gammelbro foran Estate, Sydbank og Sportmaster.

Det er desuden besluttet, at syv ud af de cirka 90 parkeringspladser ved Billund Centret skal være tidsbegrænset til 30 minutter, mens det på resten af pladserne er tilladt at holde i to timer.

Billund Handelsforening har udtrykt ønske om tidsbegrænset parkering på en time i midtbyen, men foreløbig ligger Billund Kommune op til, at der i første omgang skal holdes fast i den allerede vedtagne model.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En læge er en læge is a doctor

Selvfølgelig skal læger på danske sygehuse kunne tale og forstå dansk. Det er sund fornuft, og det er fuldstændigt ligegyldigt, om lægen kommer fra eksempelvis Rumænien eller Indien.Forskellen på de to lande – i denne sammenhæng – er, at det ene, Rumænien, er et EU-land, og det er det andet, Indien, ikke. En læge fra Indien vil derfor skulle bestå en særlig danskprøve for at kunne få en dansk lægeautorisation. Det samme sprogkrav findes ikke til en læge fra et EU-land, og derfor kan vedkommende i princippet praktisere overalt i unionen. Det siger sig selv, at det er noget rod. Kan man som patient ikke forstå det, lægen siger, er det jo ligegyldigt, om det er rumænsk eller indisk, man ikke forstår. Man forstår ikke. Det burde egentlig ikke være en sag, der løses på det regionale niveau, men omvendt er regionen som arbejdsgiver ansvarlig for, at medarbejderne kan udfylde de tiltænkte roller, ikke bare forsvarligt men godt. Region Syddanmark tager nu fat om problemet og laver ens sprogregler for alle udenlandske læger på sine sygehuse. Det manglede bare. Der lægges op til en pragmatisk løsning. Den lokale sygehusledelse kan dispensere, og det er faktisk også sund fornuft. Først og fremmest skal vi nemlig have læger på vores sygehuse, og selv om der ikke findes en præcis opgørelse over antallet af udenlandske læger på syddanske sygehuse, er det givet, at vi vil være ilde stedt som patienter, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Ifølge Sundhedsdatastyrelsen arbejder omring 2200 udenlandske læger i Danmark, godt 1200 af dem kommer fra EU-lande. Sundhedsvæsnet ville helt regulært bryde sammen, hvis ikke det var for de udenlandske læger. Står valget mellem en læge, der er udfordret på dansk på det korrekte niveau, og slet ikke nogen læge, er der derfor reelt ikke et valg. Sprogkravet i forbindelse med ansættelse af læger på regionens sygehuse er en helt fin og rigtig ambition. Men i praksis vil indsatsen for efterfølgende at opkvalificere sprogfærdighederne fortsat være helt nødvendig – og måske skulle man også skrue op for ambitionerne her. Det må være et ret centralt parameter i vores sundhedsvæsen, at lægen er til at forstå – for patienter og det øvrige sundhedspersonale.

Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Annonce