Annonce
Kolding

13-tallet har fulgt Charlotte i livets store begivenheder

Da Charlotte Pibenbring var med til at åbne Tobbers Kaffebar i Munkegade, var alt egentlig klar den 1. april. Alligevel insisterede hun på at vente med åbningen til den 13. Foto: Søren Gylling
De fleste er ikke vilde med tallet 13. Det bringer uheld, lyder det. Men for Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar er det lige omvendt. Hendes lykketal er 13, og tallet har fulgt hende, når der er sket store ting i livet.

Kolding: Med en mor, der var meget overtroisk, er Charlotte Pipenbring vokset op med fortællingen om, at tallet 13 bringer uheld, og at fredag den 13. er en særlig uheldig og måske ligefrem ond dag.

På trods af - eller måske netop på grund af - det valgte medejeren af Tobbers Kaffebar i Kolding, at 13 skulle være hendes lykketal.

- Jeg har altid holdt af tal og elskede matematik i skolen. Allerede dengang syntes jeg, det var super spændende, at et tal som 13 kunne være et uheldstal. Det gav jo ingen mening. Så for at gå imod strømmen besluttede jeg at vælge 13 som lykketal. Det var nærmest et lille teenageoprør, fortæller Charlotte Pipenbring.

Siden har tallet 13 fulgt hende og haft betydning, når der skete store ting i livet.

- Drømmehuset fandt jeg på Marcus Alle 13, og da jeg blev gift, var bryllupsdagen naturligvis den 13., siger Charlotte Pipenbring, der siden er blevet skilt. Efter 13 års ægteskab.

- Vi blev skilt i foråret, men det har ikke betydet noget for min glæde ved tallet. Vi nåede jo at være gift i 13 år, og de er de bedste i mit liv. Vi er også stadig gode venner og partnere.

Før Tobbers Kaffebar drev parret en anden cafe, der nær havde fået navnet 13.

- Vi havde længe kigget efter lokaler uden held. Så en dag fik vi tilbudt et sted i Gråbrødegade nummer 13. Da vi hørte nummeret, var vi slet ikke i tvivl. Det skulle bare være der, uden vi overhovedet havde set det. Vi skrev 13 med kæmpestore bogstaver på døren og overvejede endda at kalde cafeen 13, siger Charlotte Pipenbring.

Da de senere åbnede Tobbers Kaffebar i Munkegade, var alt egentlig klar den 1. april. Alligevel insisterede Charlotte Pipenbring på at vente med åbningen til den 13.

- Det gjorde vi for at få vind i sejlene fra starten. Der er bare god energi i det tal, lidt som når der er fuldmåne, siger Charlotte Pipenbring, der lige som sin mor faktisk er overtroisk med mange ting.

- Jeg ville aldrig gå under en stige. Og at smadre et spejl er det værste, jeg kan forestille mig. Jeg har også noget med tal. Jeg skal helst spise frokost klokken 1234, altså 12:34, og senest ligge i min seng klokken 22:22. Jeg kan bedst lide tal, der går op. Måske endnu en grund til at 13 er fascinerende. Det er så skævt, at det står helt af.

Annonce

Drømmehuset fandt jeg på Marcus Alle 13, og da jeg blev gift, var bryllupsdagen naturligvis den 13.

Charlotte Pipenbring

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Charlotte Pibenbring. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrud på skole i dagtimer

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce