Annonce
Kolding

13-tallet har fulgt Charlotte i livets store begivenheder

Da Charlotte Pibenbring var med til at åbne Tobbers Kaffebar i Munkegade, var alt egentlig klar den 1. april. Alligevel insisterede hun på at vente med åbningen til den 13. Foto: Søren Gylling
De fleste er ikke vilde med tallet 13. Det bringer uheld, lyder det. Men for Charlotte Pipenbring fra Tobbers Kaffebar er det lige omvendt. Hendes lykketal er 13, og tallet har fulgt hende, når der er sket store ting i livet.
Annonce

Kolding: Med en mor, der var meget overtroisk, er Charlotte Pipenbring vokset op med fortællingen om, at tallet 13 bringer uheld, og at fredag den 13. er en særlig uheldig og måske ligefrem ond dag.

På trods af - eller måske netop på grund af - det valgte medejeren af Tobbers Kaffebar i Kolding, at 13 skulle være hendes lykketal.

- Jeg har altid holdt af tal og elskede matematik i skolen. Allerede dengang syntes jeg, det var super spændende, at et tal som 13 kunne være et uheldstal. Det gav jo ingen mening. Så for at gå imod strømmen besluttede jeg at vælge 13 som lykketal. Det var nærmest et lille teenageoprør, fortæller Charlotte Pipenbring.

Siden har tallet 13 fulgt hende og haft betydning, når der skete store ting i livet.

- Drømmehuset fandt jeg på Marcus Alle 13, og da jeg blev gift, var bryllupsdagen naturligvis den 13., siger Charlotte Pipenbring, der siden er blevet skilt. Efter 13 års ægteskab.

- Vi blev skilt i foråret, men det har ikke betydet noget for min glæde ved tallet. Vi nåede jo at være gift i 13 år, og de er de bedste i mit liv. Vi er også stadig gode venner og partnere.

Før Tobbers Kaffebar drev parret en anden cafe, der nær havde fået navnet 13.

- Vi havde længe kigget efter lokaler uden held. Så en dag fik vi tilbudt et sted i Gråbrødegade nummer 13. Da vi hørte nummeret, var vi slet ikke i tvivl. Det skulle bare være der, uden vi overhovedet havde set det. Vi skrev 13 med kæmpestore bogstaver på døren og overvejede endda at kalde cafeen 13, siger Charlotte Pipenbring.

Da de senere åbnede Tobbers Kaffebar i Munkegade, var alt egentlig klar den 1. april. Alligevel insisterede Charlotte Pipenbring på at vente med åbningen til den 13.

- Det gjorde vi for at få vind i sejlene fra starten. Der er bare god energi i det tal, lidt som når der er fuldmåne, siger Charlotte Pipenbring, der lige som sin mor faktisk er overtroisk med mange ting.

- Jeg ville aldrig gå under en stige. Og at smadre et spejl er det værste, jeg kan forestille mig. Jeg har også noget med tal. Jeg skal helst spise frokost klokken 1234, altså 12:34, og senest ligge i min seng klokken 22:22. Jeg kan bedst lide tal, der går op. Måske endnu en grund til at 13 er fascinerende. Det er så skævt, at det står helt af.

Drømmehuset fandt jeg på Marcus Alle 13, og da jeg blev gift, var bryllupsdagen naturligvis den 13.

Charlotte Pipenbring

Julekalender

24 historier om 24 tal.

Nogle tal betyder mere for nogle end for andre. Det er tanken bag dette års julekalender, hvor kendte koldingensere hver dag frem til juleaften fortæller en historie med udgangspunkt i dagens kalendertal.

Charlotte Pibenbring. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce