Annonce
Erhverv

13 virksomheder i Billund Kommune har fået gazelle-pris

Byggefirmaet C. Thaysen Byg er den virksomhed i Billund Kommune, som har oplevet den største vækst hen over de seneste fire år. Arkivfoto: Martin Ravn
13 virksomheder fra Billund Kommune er i de seneste år vokset så hurtigt, at de kan kalde sig gazelle-virksomhed.

Billund Kommune: Der er fart over feltet hos mange virksomheder i Billund Kommune.

Faktisk går det så hurtigt og godt hos 13 af dem, at de nu kan kalde sig gazelle-virksomhed. Det er en mere end sidste år, hvor 12 virksomheder fik prisen.

Seks af virksomhederne ligger i Grindsted, tre i Sdr. Omme, to i Hejnsvig, en i Billund og en i Vorbasse.

Det er dagbladet Børsen, som kårer gazellerne. Æren går til virksomheder, der har udvist en særlig evne til at skabe vækst.

Annonce

Gazelle-virksomhed

Kravet for at blive kåret som gazelle-virksomhed er (som minimum) en fordobling af bruttoresultatet eller nettoomsætningen over de sidste fire år. Der skal være positiv vækst i hvert af de fire år.

Samtidig skal der også være overskud på den primære drift samlet set over de fire år.

De 13 virksomheder

De 13 virksomheder er (vækstprocent over de fire år i parentes):

C. Thaysen Byg ApS (338,6), Sdr. Omme. Det er virksomhedens første kåring.

My Instore Apps ApS (319,7), Billund. Det er virksomhedens anden kåring.

M. Møller Byg ApS (263,4), Vorbasse. Det er virksomhedens første kåring.

Shechers-Store ApS (259,8), Grindsted. Det er virksomhedens anden kåring.

Michael Frahm Aps (210,3), Hejnsvig. Det er virksomhedens første kåring.

Anmasi A/S (189,8), Grindsted. Det er virksomhedens tredje kåring.

Westergaard El A/S (186,7), Sdr. Omme. Det er virksomhedens anden kåring.

Entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S (176,1), Grindsted. Det er virksomhedens første kåring.

Østergaard Automobiler ApS (137,3), Grindsted. Det er virksomhedens femte kåring.

HM Transport ApS (133,4), Hejnsvig. Det er virksomhedens anden kåring.

Smarttid ApS (126,9), Grindsted. Det er virksomhedens første kåring.

Murerfirmaet Børge Larsen ApS (116,3), Grindsted. Det er virksomhedens første kåring.

DL Sikring ApS (109,7), Sdr. Omme. Det er virksomhedens første kåring.

Gazeller for 25. gang

Børsen har kåret gazelle-virksomheder siden 1995.

I år er der 2052 virksomheder på landsplan. Virksomheden, der havde den højeste vækst var nordjyske Skagen Blade Technology med vanvittige 6.394,8 procent.

I region Syddanmark har 403 virksomheder fået diplom på prisen. Virksomheden House of Code ApS, Odense, havde den højeste vækst med 987 procent.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Sønderborg

Åbent hus på EUD & EUX Business

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];