Annonce
Esbjerg

130 børn skal genhuses: Slidte daginstitutioner skal lægges sammen i nybyggeri

Forslaget var på Børn & Familieudvalget i januar, og siden har det været forbi Teknik & Byggeudvalget og Økonomiudvalget - næste gang skal det forbi byrådet. Arkivfoto
Daginstitutionerne Trianglen og Lykkegårdsparken er begge vurderet til at være så slidte, at det er bedre at rive en bygning ned og bygge en samlet institution på Bøndergårdsvej. Det betyder, at omkring 130 børn skal genhuses i andre institutioner. Sagen er sendt til godkendelse i byrådet.

Esbjerg: - Afd. Trianglen og afd. Lykkegårdsparkens bygninger er begge beskrevet i masterplanen som særdeles slidt - endda nærmest kassabelt - og det anbefales, at der i stedet for en renovering etableres en ny daginstitution.

Sådan lyder det i sagsfremstillingen i Børn & Familieudvalget om de to daginstitutioner. Den nye sammenlagte institution skal bygges på Bøndergårdsvej, som er på Trianglens grund. Sagen er sendt videre til byrådet.

- Jeg synes, det er en fantastisk løsning. Vi står med to meget slidte institutioner, hvor noget ude på institutionerne er tapet sammen med gaffatape. Jeg er glad for løsningen på både børnenes og pædagogernes vegne, men også for østbyen som helhed, siger Tine Kirkegaard, områdeleder i Midt- og Østbyens dagtilbud.

I 2014 blev en masterplan for dagtilbud i Esbjerg Kommune udarbejdet, og planen har indeholdt en langsigtet strategi for dagtilbudsområdet. Derfor er det nu blevet de to nedslidte institutioners tur.

- Det er nogle af de sidste tiltag i masterplanen. Der blev afsat mange penge til området, som vi drypvis har forbedret. Denne sag skal i byrådet næste gang, siger Diana Mose Olsen (SF), der er glad for løsningen med sammenlægningen.

Økonomien

  • Byrådet har afsat i alt 33 millioner kroner for nedrivning af de to institutioner og opbygningen af den nye.
  • I 2019 skal 3 millioner bruges til nedrivning, mens de resterende 30 millioner skal bruges til opbygning af en ny institution i 2020.
  • I 2018 er der blevet tildelt midler til indretning af klubben på Præstegårdsskolen Urban, hvor planen er, at børnehavebørnene skal genhuses.
  • Derudover forventes det, at der kan søges midler fra Lauridsen Fonden til indretning af den nye daginstitution samt legepladsen.

130 børn skal genhuses

Når daginstitutionen Trianglen skal rives ned, og der skal bygges en ny institution, skal omkring 130 vuggestue- og børnehavebørn have et andet sted at være. Selvom Tine Kirkegaard ikke forventer, at der sker noget før engang i efteråret, har hun allerede en plan.

Alle vuggestuebørnene flyttes over i Lykkegårdsparken, mens børnehavebørnene skal have hjemme i lokaler på Præstegårdsskolen.

- Vi har ikke fået en endelig godkendelse af planen endnu, men den er på trapperne, siger Tine Kirkegaard.

Diana Mose Olsen er ikke bekymret for flytningen af børnene, mens etableringen af den nye institution står på.

- Det er forholdsvis mange børn, der skal genhuses, og vi må ikke gøre forældrene usikre. Men vi har prøvet det mange gange, og jeg har meget ro i maven over det, siger Diana Mose Olsen.

Annonce

Skal i skoven hver dag

Børnehavebørnene får ikke bare andre lokaler på Præstegårdsskolen, men de kommer også til at få mere frisk luft, når de flyttes. Planen er nemlig, at de hver dag skal hentes af en bus og køres ud i Østskoven og blive en del af de børnehaver, der allerede har deres daglige gang i skoven.

- Vi kommer til at invitere forældrene med derud og se faciliteterne inden, at børnene flyttes, for vi vil gøre det trygt for dem. Det er vigtigt for os, siger hun.

Forældrene skulle, ifølge Tine Kirkegaard, allerede have modtaget fusionsbrev omkring sammenlægningen og genhusningen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Esbjerg For abonnenter

Efter opfordringer til test: Kæmpelange corona-køer får esbjergenserne til at rase

Esbjerg Energy

Energy kigger langt efter fjerdepladsen efter sent nederlag i Herning

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Annonce