Annonce
Indland

134 vidner i stor sag om bedrageri mod især ældre

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Retten i Svendborg har indledt straffesag mod tre personer. Ældre blev narret til at give bankoplysninger.
Annonce

134 mennesker er indkaldt til at vidne i en bedragerisag, hvor især ældre blev narret til at oplyse bankoplysninger, oplyser Fyns Politi.

Straffesagen foregår i Svendborg og er indledt tirsdag. Tre mænd er tiltalt. I alt blev der uretmæssigt hævet mere end en million kroner, hævdes det af anklagemyndigheden.

Mændene beskyldes for systematisk på Krak at have ledt efter telefonnumre, hvor navnet kunne indikere, at ofrene var oppe i alderen.

De fik opkald fra personer, som sagde, at de var fra Nets eller fra Danske Bankers Fælles Sikkerhedssystem.

De intetanende ældre fik at vide, at der var konstateret mistænkelige transaktioner. Derefter blev de bedt om at give person- og bankoplysninger, hedder det i en pressemeddelelse fra Fyns Politi om sagen.

Et af ofrene mistede i alt 300.000 kroner.

To af de tiltalte er 20 år, den tredje er 21. Alle tre er fra Odense.

Nogle af de påståede forbrydelser er sket helt tilbage i 2016. Her bestod bedrageriet i, at de unge aflurede ofres koder til mobilepay og på den måde fik adgang til deres konti.

Sagen har været efterforsket af Fyns Politi, der har fået assistance fra andre politikredse og fra Rigspolitiets landsdækkende center mod it-relateret økonomisk kriminalitet, LCIK.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce