Annonce
Trekantområdet

1347 personer har doneret stort beløb til økonomisk presset zoo - men direktør forventer stadig et millionunderskud

Det er ikke første gang, Givskud Zoo har bedt private om at støtte parken økonomisk. På den zoologiske haves hjemmeside er det som udgangspunkt muligt at se, hvordan man kan donere penge til Givskud Zoo. Det er bare ikke så ofte, at parken kommer med en decideret opfordring, som det var tilfældet for nogle uger siden. Arkivfoto: Mette Mørk
Direktøren for Givskud Zoo, Richard Østerballe, er glad for de frivillige donationer, som parken har modtaget de seneste uger. Samtidig glæder han sig over pæne besøgstal de seneste uger, men det er fortsat et stort økonomisk hul, der skal lukkes, hvis ikke året skal ende med røde tal på bundlinjen.

Givskud: 1347 givere og en samlet donation på 311.837 kroner.

Det er det foreløbige resultat af det opråb, som Givskud Zoo lavede for et par uger siden.

Parkens økonomi er presset af manglende gæster som følge af coronapandemien, og for at lukke en del af hullet til det forventede millionunderskud, bad den zoologiske have derfor om hjælp.

Annonce

- Sidste år fik vi hjælp i form af en sommerpakke fra staten, men i år er der ingen hjælpepakker, så situationen er yderst alvorlig. Derfor behøver vi din hjælp, så vi kan tilbyde gode oplevelser med alverdens dyr i fremtiden, lød det.

Den bøn er altså blevet hørt af mange, og det glæder parkens direktør, Richard Østerballe. Han fortæller, at beløbet alene dækker over ekstra pengegaver.

Desuden har Givskud Zoo registreret, at andelen af solgte årskort set i forhold til dagsbilletter er steget. Den anderledes fordeling af billettyperne er dog ikke et udtryk for, at der sælges flere årskort end vanligt, men af ukendte årsager foretrækker flere end normalt altså at købe et årskort.

- Hvad det lige skyldes, kan vi ikke helt gennemskue, siger Richard Østerballe.

Positivt overrasket over besøgstal

Zoo-direktøren har talt med flere lokale, der fortæller, at de har doneret penge eller købt årskort til Givskud Zoo, fordi det deres måde at støtte parken på.

- De fortæller, at de har gjort det, fordi Givskud Zoo er en vigtigt virksomhed i det lokale billede, og de ser gerne, at det går os godt. De synes, Givskud Zoo er en slags fælleseje, som de gerne vil beskytte.

Højsommeren er normalt den vigtigste og mest travle periode for Givskud Zoo, og sådan er det også i år. Derfor er det rent økonomisk set særligt vigtigt, at besøgstallene i denne periode ligger på et stabilt niveau, og sådan har det umiddelbart også været de seneste uger.

- Uge 29, 30 og 31 er de absolut største uger. Selvom vi ikke har de besøg, vi plejer, er der stadig mega travlt. På en almindelig ugedag, hvor vi på godt år typisk ville have haft mellem 7000 og 8000 gæster, havde vi i går 6000 gæster.

- Jeg er faktisk positivt overrasket over, at vi holder højsæsonen så godt, og vi ligger næsten på budget i de her dage. For en måned siden havde jeg regnet med en generel nedgang over hele sæsonen, siger Richard Østerballe.

Annonce

Udenlandske turister mangler

Det næsten normale niveau af besøgene ændrer dog ikke på, at parken fortsat lå 25 procent under niveau det meste af foråret og forsommeren, og det indhenter parken efter alt at dømme ikke. Den zoologiske have har i øjeblikket budgetteret med et underskud på omkring 10 millioner kroner for 2021. Det kan dog ændre sig, alt efter hvordan besøgstallene bliver i resten af sommeren samt efteråret, understreger Richard Østerballe.

Selvom der de seneste dage med jævne mellemrum har været køer, der strækker sig gennem hele Givskud til Givskud Zoo, er besøgstallet ikke helt på niveau med tidligere år. Men det er bedre end frygtet, fortæller direktør Richard Østerballe. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Nedgangen i antallet af besøgene set over hele året skyldes blandt andet, at kun meget få udenlandske turister har været forbi for at se løver, aber og elefanter.

Richard Østerballe oplyser, at der således kun havde været 1000 gæster i Givskud Zoo frem til uge 28. Selvom der har været nogle især tyske turister forbi de seneste uger, er der fortsat langt fra ligeså mange udlændinge i parken som tidligere år.

Sidste år bad Givskud Zoo også om støtte via donationer. Det gav næsten 700.000 kroner til den udfordrede bundlinje.


Selvom vi ikke har de besøg, vi plejer, er der stadig mega travlt.

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo


Annonce
Kultur For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce