Annonce
Haderslev

14-årig begik røveri mod 14-årig

Over Jerstal Bypark blev mandag aften indtaget af en større politistyrke, der med hunde og lygter ledte efter spor efter et "røveri-lingende" forhold. Først forlød det, at der havde været et større slagsmål. Arkivfoto
Ung røver kan ikke straffes, men han skal for Ungdomskriminalitetsnævnet, hvor en dommer kan sætte begrænsninger for ham.
Annonce

OVER JERSTAL: Den mørklagte sag om røveri i byparken mandag eftermiddag handler om to mindreårige. En 14-årige dreng er mistænkt for at have begået røveri mod en anden 14-årig dreng omkring klokken 15.


Det er noget trist noget.

Ungdomsklubleder Claus Ipsen


Det udløste en større politiaktion i byparken.

– Sagen skal behandles i Ungdomskriminalitetsnævnet, fortæller politikommissær Ole Rahbæk Thomsen.

– Hvordan blev den 14-årige røvet?

– Det vil jeg ikke komme nærmere ind på.

Annonce

Corona lukket

Sagen kommer bag på lederen af Over Jerstal Ungdomsklub Claus Ipsen. Han hører først om den, da avisen ringer. Klubben er som så meget andet corona-lukket, men den ville normalt have åbent mandag aften.

– Det er noget trist noget. Men det behøver ikke være nogen af de børn, der kommer i klubben, siger han.

Klubben har ellers godt fat i de lokale unge, der flittigt bruger den i vinterhalvåret.

– Af de ungdomsklubber, der er i Haderslev Kommune, er vi en af dem med flest medlemmer. På en almindelig klubaften er der mellem 20 og 30 børn. Men det skifter lidt, hvem der kommer. 45-50 børn er registreret hos os.

– Du ved ikke, hvad de render rundt og laver nu?

– Nej, overhovedet ikke.

Annonce

Keder sig

Klubben er for de 14-17-årige og har eksisteret i over 50 år. Men på grund af corona-nedlukning er både skoler, ungdomsklubberne og idrætsklubber lukkede, så børnene har ekstra meget fritid.

– Jeg ved ikke, om det er sket på grund coronaen, det kunne være sket alligevel. Det kan godt være, at børnene går og keder sig. Der er heller ikke noget idræt, de kan gå til. De keder sig jo nok lige som os andre. Men det er jo ikke nogen undskyldning for at lave kriminalitet, konstaterer han.

Hvornår ungdomsklubben åbner igen ved han ikke. På klubbens facebook-side står der, at den er lukket; ”mindst til 17. januar”. Men det er overskredet.

– Jeg tror ikke, det bliver i februar måned. Men jeg håber, når vi får lov til at åbne, at vi så kan holde åbent de tre måneder; bare lidt senere. Pengene er jo bevilliget til det. Det tror jeg også, børnene vil sætte pris på.

Annonce

Savner klubben

Klubben er normalt åbent oktober-marts, mandag og onsdag aftner. Men det ser ud til, at de lokale børn har mistet cirka tre klubmåneder i denne sæson.

Claus Ipsen er dog forbi klublokalerne indimellem.

– Jeg mødte et par drenge, og vi snakkede lidt. De spurgte: ”Hvornår åbner I igen?”. De savnede bare klubben. Sidste år måtte vi godt have åbent, fordi kulturelle steder godt måtte have åbent, men det har de også lukket ned fra regeringen side. Og det er selvfølgelig trist.

Annonce

Kan ikke straffes

Da den 14-årige formodede gerningsmand er under den kriminelle lavalder på 15 år, kan han ikke straffes ved domstolene.

Men Ungdomskriminalitetsnævnet kan fastlægge nogle sociale foranstaltninger, som for eksempel at bestemme, hvor han skal opholde sig og gå i skole med mere.

En dommer leder møderne i Ungdomskriminalitetsnævnet, der behandler sager med børn i alderen 10-17 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce