x
Annonce
Nordtyskland

14-årig bilist kørte galt efter vild forfølgelsesjagt

Den 14-åriges Golf blev stærkt beskadiget og måtte slæbes bort. Foto: Martin Jahr.

FLENSBORG: En kun 14-årig dreng i bil forsøgte mandag aften omkring klokken 20 at flygte fra politiet i Flensborg. Politiet fik øje på den meget unge bilist på Alsterbogen i det østlige Flensborg. hvor den 14-årige var undervejs i en VW Golf. Da patruljen gav tegn om at standse, satte den 14-årige i stedet farten i vejret. I et sving mistede drengen kontrollen over køretøjet, der ramte en fordelerkasse til elektricitet. Bilen standsede til sidst på et grønt område mellem to etageejendomme.

Med i bilen var foruden den 14-årige også to andre drenge på 15 og 16 år.

Efter anholdelsen forklarede den 14-årige, at han havde købt bilen ved hjælp af en falsk indentitet. Herefter var bilen blevet forsynet med stjålne nummerplader. Politiet ved fortsat ikke, hvem af de tre drenge, der har stjålet nummerpladerne.

Den 14-årige er fra Flensborg og allerede en af politiets kendinge. Han er nu sigtet blandt andet uforsvarlig kørsel og kørsel uden kørekort.

Sammenstødet med fordelerkassen udløste skader for adskillige tusinde euro. Som følge af kollisionen var en del af lokalområdet uden strøm i 90 minutter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce